Tre personer ble sendt til Haukeland universitetssykehus fredag ettermiddag etter å ha blitt knivstukket i en blokk i Løvåsveien i Fyllingsdalen.

Politiet fikk den første meldingen klokken 14.32. Et stort antall patruljer rykket ut til stedet, flere av dem bevæpnet. Den antatte gjerningsmannen, en 23-åring med utenlandsk statsborgerskap, ble pågrepet uten dramatikk like etter.

— Ikke livstruende

Innledningsvis opplyste politiet at tre personer var kritisk skadet.

SIKRET SPOR: Politiet jobbet utenfor blokken fredag ettermiddag.
ØRJAN DEISZ

Ifølge en pressemelding fra Helse Bergen, er tilstanden senere vurdert til å være alvorlig for én av de involverte, en mann i 20-årene.De andre to, menn på 24 og 25 år, er fredag ettermiddag oppgitt å være lettere skadet. Knivmannen og de tre ofrene tilhører samme familie, og er alle utlendinger, opplyste vakthavende politijurist Duc van Nguyen fredag kveld.

— De skal alle være brødre. Motivet bak knivstikken kjenner vi ennå ikke. Den antatte gjerningsmannen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Han er satt i fengslig forvaring, og vil ikke bli avhørt før i morgen, sier vakthavende jurist Elisabeth Bru.

Politiet traff på en av de skadde utenfor blokken, mens to andre skal ha blitt funnet inne i blokken. Den siktede ble arrestert inne i leiligheten i 12. etasje, der dramaet utspant seg.

— En av de skadde bekrefter at dette er rett gjerningsmann. Jeg har ikke fått meldinger om at han motsatte seg pågripelse, sa innsatsleder Ole Bjørn Sveen.

- Var kritisk skadet

Politiet har sikret en kniv på åstedet. Det var blodspor i trappeoppgangen hele veien ned fra leiligheten der knivstikkingen skjedde. Krimteknikere ble kalt til stedet og sikret i går ettermiddag DNA-spor fra blodet.

— Status per nå er at tre personer er skadet. Gjerningsmannen er på vei i arresten nå. Vi har ennå ikke oversikt over personalia på de involverte, sa operasjonsleder Janne Steimler Sætre til BT klokken 15.15.

23-åringen er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

— Han har ikke fått oppnevnt forsvarer ennå. Han vil trolig få det i forbindelse med et avhør som er planlagt med ham lørdag formiddag, sier jourhavende jurist Duc van Nguyen fredag kveld.

- Hørte mye skriking

Politiet var ifølge operasjonslederen på stedet fem minutter etter at den første meldingen innkom. Flere politipatruljer bevæpnet seg og rykket ut.

SKRIKING: - Vi hørte mye skriking, sier Christoffer Tyssedal som oppholdt seg i samme blokken.
MARITA AAREKOL

Christoffer Tyssedal er på besøk hos sin forlovede som bor i samme høyblokken.— Vi hørte mye skriking, men har ikke sett noe, sier han.

De to gikk ut med hundene. Utenfor var det mye politi. I heisen var det blodsøl.

Tyssedal sier at det vanligvis er rolig i denne høyblokken.

VOLDSOM UTRYKNING: Politibiler og ambulanser tok raskt oppstilling utenfor blokken i Fyllingsdalen
Marita Aarekol
photo.JPG
MARITA AAREKOL