INGVILD TENNFJORDMARTE ROGNERUD (foto)

Nok en ulykke inntraff på Sotra da en personbil skulle svinge av riksvei 561 på Knappskog. Mens føreren ventet på å la motgående trafikk slippe forbi, ble to biler stående i kø bak ham. Antakelig har bil nummer tre begynt å kjøre igjen for tidlig og dermed startet en kjedekollisjon. Seks personer var involvert i ulykken, og samtlige ble kjørt i ambulanse til Straume legesenter. Ingen var alvorlig skadd, men en person ble fraktet til Haukeland sykehus for observasjon.

— Farlig vei

Wenke Krüger var vitne til hele forløpet. Hun bor like ved ulykkesstedet og holdt på å ta inn tøy da bilene kolliderte.

— Jeg er overrasket over at det ble så store skader. Bilene stod jo nesten i ro, for å slippe frem trafikken, sier Krüger og er lettet for at det gikk såpass bra.

— De kjører vanligvis utrolig fort på denne strekningen, så det er et under at det ikke har skjedd ulykker her før. Vi hører at bilistene tar sats nede i dumpen og gasser opp på dette strekket. Egentlig er det en 60-sone, men mange kjører mye fortere enn det, sier Krüger.

Ulykken førte til lange køer og politiet måtte lenge dirigere trafikken forbi bilvrakene. Etter vel førti minutter hadde politi og brannvesen ryddet opp og trafikken forløp som normalt.

KJEDEKOLLISJON: Tre biler og seks personer ble involvert i kollisjonen på Knappskog i går.