Brannen på Langeneset ble meldt klokken 07.57 i morges.

— Det var full fyr i huset, sier operasjonsleder Inge Værøy ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Dramatisk

En mor og hennes tre barn - i alderen 1-6 år - lå og sov i huset da brannen brøt ut. Moren fikk med seg to av barna ut av huset, men hun maktet ikke å ta seg opp i andre etasje, der et tredje barn lå og sov.

Heldigvis ilte en nabo til med stige. Han fikk klatret opp til barnets soveromsvindu og hentet barnet ut gjennom vinduet, opplyser Bremanger lensmannskontor til bt.no.

— Både moren og barna hennes ble sendt til legekontroll. Ingen kom til skade, sier Kurt Svarstad, vakthavende ved Bremanger Brannvern.

Det var forbipasserende som oppdaget brannen og fikk varslet brannvesenet. Brannvesenet fikk raskt kontroll over flammene, som hadde slokket brannen ved nitiden.

Startet i stuen

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

— Brannen startet i stuen i enderekkehuset. Det er stort sett bare inventar som har brent, men det meste av huset er nokså nedsotet, sier Svarstad til bt.no.

Familien er nå innkvartert hos venner.

Ifølge lensmannskontoret døde fire kattunger i brannen.

Totalskadd

— Huset er totalskadd av røyk. Det er stort sett inventaret som har brent, og det er store røyk- og vannskader inne. Utvendig ser det ikke så ille ut, sier politibetjent Espen Gulliksen.

Brannen startet i stuen i husets andre etasje og politi og brannvesen mener de allerede har funnet stedet hvor brannen startet.

— Det kan se ut som det hele har begynt i en stereobenk, enten i en paraboltuner eller en forsterker, sier Gulliksen.

FORBRENT: Lensmannsbetjent Espen Gulliksen med rester fra rekkehuset som brant i morges. FOTO: ØYSTEIN TORHEIM