DAG IDAR TRYGGESTAD

Nå har han gått på et nytt nederlag. Bergen tingrett dømte mannen i går til tre års fengsel. Han må også betale kvinnen 100.000 kroner i oppreisning.

Selv om påtalemyndigheten har sterke beviser, nekter mannen fortsatt for at han har hatt fysisk kontakt med kvinnen. Noe motvillig har han innrømmet å ha kjørt henne hjem den aktuelle kvelden.

Gift familiemann

Kanskje ikke så rart mannen vegret seg for å komme med sannheten. Han er både gift og har barn.

Det var i oktober i 2002 at kvinnen fra Bergen satte seg inn i en pirattaxi i sentrum. Kvinnen har forklart at sjåføren stoppet på parkeringsplassen ved Proffen gatekjøkken på Landås. Her rev han av henne klærne og voldtok 18-åringen.

Kvinnen var sterkt beruset og ikke i stand til å motsette seg voldtekten.

Etter at overgriperen var ferdig kjørte han henne til avtalt adresse og satte henne av.

For å unngå at kvinnen skulle ringe etter hjelp, skal 35-åringen ha tatt fra henne mobiltelefonen. Det ble også hans felle.

Avslørt av mobil

Kvinnens beruselse gjorde at hun ikke greide å gi noe godt signalement av sjåføren. Men da hun opplyste at voldtektsmannen hadde tatt hennes mobiltelefon, ble det fortgang i politiets etterforskning. De hadde også et signalement på bilen 35-åringen hadde kjørt.

Ved hjelp av teleselskapenes basestasjoner kom det frem at telefonen fortsatt var i bruk. Det gjorde det lett å finne frem til 35-åringen.

— Saken hadde neppe blitt løst uten mobilsporet. Signalementet på gjerningsmannen var svært dårlig, sier en politikilde til BT.

Uten troverdighet

Nå har Bergen tingrett sagt sitt. Retten mener 35-åringen er totalt uten troverdighet, og at kvinnen har gitt en svært troverdig forklaring på hva som skjedde.

Retten merker seg at kvinnen har blitt redd for å gå ute alene og at hun har fått andre plager som følge av overgrepet. Retten utelukker heller ikke at det grove overgrepet kan få følger på sikt. Derfor reageres det med en, etter rettspraksis, streng reaksjon overfor 35-åringen.

— Jeg vil diskutere dommen med min klient før vi tar stilling til om den skal ankes, sier mannens forsvarer, advokat Egil Jordan.