— Nå regner vi med å ha tatt de som sto bak leveransen som kom til Bergen, sier politiførstebetjent Reidar Borlaug ved narkotikaseksjonen i Hordaland politidistrikt til BT.

De nye siktede er tre menn på 40, 28 og 25 år, alle bosatt i Oslo. BT har fått bekreftet at 40-åringen er fullverdig medlem i Hells Angels.

— Alle de tre siktede har tilknytning til mc-klubben, men ikke alle er fullverdige medlemmer, opplyser advokat Jannike Kotai, som er forsvarer for 25-åringen.

Holdt hemmelig

Dermed er totalt elleve personer varetektsfengslet for befatning med de 30 kiloene med hasj som ble funnet i oppkjørselen til Union MCs lokaler i februar. Enda flere har status som siktet i saken.

HA-mennene ble pågrepet i Oslo 26. mars og varetektsfengslet av Oslo tingrett dagen etter, noe politiet har klart å holde hemmelig i over to uker.

Onsdag denne uken ble de fengslet for tre nye uker på grunn av fare for bevisforspillelse. Fengslingsmøtet gikk for lukkete dører, og alle tre sitter med brev- og besøkskontroll.

Tiltale snart klar

Ingen av de siktede erkjenner straffskyld.

Politiet regner nå hasjsaken nærmest som oppklart.

— Per i dag er det ikke aktuelt med flere pågripelser, sier politiførstebetjent Borlaug.

Kun én av de totalt elleve fengslede har erkjent befatning med det store hasjpartiet. Alle de andre nekter straffskyld, og de fleste nekter å forklare noe som helst til politiet.

Likevel mener politiet å ha skaffet seg et godt bilde av omstendighetene rundt narko-leveransen.

— Etter min mening er dette godt organisert kriminalitet, sier politiadvokat Elisabeth Ryen til BT.

Etterforskningen er nå inne i sluttfasen, og en tiltale kan være klar før sommerferien.

— Vi håper å sende saken til statsadvokaten for en påtalemessig avgjørelse innen utgangen av mai, sier Borlaug.