— Det har vært mye fyll, slåssing og bråk i natt. De fleste oppdragene har vært i sentrum, sier Hans Erik Thue operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Tre menn er satt i drukkenskapsarrest i løpet av natten.

— Det er fordi de er til fare for seg selv og andre på grunn av sin beruselse, sier Thue.

Festbråk og vold

Også i Sogn og Fjordane bød natten på en rekke utfordringer for lovens lange arm.

Flere ganger rykket politiet ut til meldinger om slåssing, festbråk og overstadig beruselse.

På torget i Måløy skal en person ha skallet ned en annen. Gjerningspersonen hadde stukket fra stedet da politiet kom frem like før klokken fire.

Like etter klokken fire fikk politiet melding om at en mann hadde truet ekssamboeren grovt i Fjaler. Mannen ble pågrepet og satt i arrest i Førde.

Politiet fikk også melding om et slagsmål mellom flere personer i Førde. Dette skal ha løst seg uten politiets hjelp, men en fornærmet vurderer å anmelde forholdet.

Hektisk i hele distriktet

— Det er ingen tvil om at natt til første påskedag er den største utedagen i påsken. Det har vært mye ungdommer ute både i byen og i distriktene, sier Thue.

For politiet i Haugaland og Sunnhordland har det vært hektisk i hele distriktet natt til søndag. Det har vært flere oppdrag som politiet ikke kunne prioritere, eksempelvis demping av støyende fester.

Flere personer er blitt bortvist fra sentrumsområdene i distriktet som følge av beruselse og ordenforstyrrelse.

En politipatrulje fra Stord hadde orkesterplass da en legemsfornærmelse fant sted like foran bilen deres i tre-tiden. En mann i begynnelsen av 20-årene slo til en annen mann på samme alder to ganger.

Gjerningsmannen ble tatt hånd om av politibetjentene på stedet. Han var beruset og ikke spesielt samarbeidsvillig, opplyser politiet.

Mannen forulempet tjenestemennene verbalt, og ble kjørt til sentralarrest i Haugesund for å roe seg ned, og sove ut rusen.

Anmeldt for voldtekt

I Haugesund har en kvinne i begynnelsen av 20-årene anmeldt en voldtekt som skal ha skjedd utendørs. Kvinnen har forklart at hun dro på et nachspiel i en leilighet i sentrum, og at hun ble fulgt derfra av en navngitt mann i slutten av 20-årene. Mannen skal da ha voldtatt kvinnen i en park i sentrum.

Politiet opplyser at mannen er pågrepet og fremstilt for lege for sporsikring. Kvinnen er tatt hånd om i voldtektsmottaket. Politiet har foreløpig kun mottatt innledende forklaringer, og saken vil bli etterforsket videre utover dagen.