Natt til lørdag var en travel natt for politiet i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt.

— Det har vært slik som det pleier å være i helgen, det er litt for mange som ikke tåler alkohol, sier operasjonsleder Håkon Tornes i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt.

I helgen er det Bluesfestival i Skånevik, og i går ble det meldt om flere fylleslagsmål.

Siktet etter nedslåing

Klokken 03.30 ble politiet i Skånevik gjort oppmerksom på at en person var slått bevisstløs. Gjerningsmannen ble pågrepet på stedet. Det var en mann i midten av 20-årene som hadde blitt slått i bakken av en annen mann i midten av 20-årene.

Mannen skal ha vært bevisstløs en stund og ble tatt hånd om av ambulanse. Skadeomfanget er ukjent. Flere vitner ble avhørt på stedet, og en lokal mann mistenkes for ugjerningen. Han ble satt i varetekt i Haugesund og skal avhøres lørdag formiddag.

— Den fornærmede skal ha fått brudd i kjeven, og måtte sy flere sting i ansiktet, men han er på beina igjen. Dette blir fort betegnet som legemsbeskadigelse, sier operasjonsleder Tornes.

Politiet i Haugaland og Sunnhordaland har satt inn ekstra mannskap i forbindelse med festivalen.

— Det er veldig mange folk som er samlet der, og da blir det lett bråk. Vi prøver å forebygge det, men kan ikke være overalt. Det er dumt at det er noen ypper til bråk, sier Tornes.

Fyll, slagsmål og promillekjøring

Klokken 00.03 ble en mann i 40-årene bortvist fra sentrum i Haugesund etter å ha laget problemer på et utested.

Klokken 01.50 ble en mann i 20-årene stoppet i Åkra mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand med to passasjerer i bilen. Føreren hadde ikke førerkort. Han er avhørt, og har erkjent forholdet.

Klokken 02.10 ble en man i begynnelsen av 20-årene bortvist fra sentrum av Leirvik for å være kraftig beruset og yppe til bråk.

Klokken 02.12 ble en mann i begynnelsen av 20-årene bortvist fra sentrum av Haugesund for resten av natten. Mannen var beruset og ville ikke fjerne seg fra utestedet til tross for at han var uønsket på stedet. Kl 02.30 traff politiet han igjen i et annet sted i sentrum, deretter ble han innbrakt og satt i fyllearresten. Mannen vil bli anmeldt for å ikke etterkomme pålegg gitt av politiet.

Klokken 02.30 ble en mann i begynnelsen av 30-årene bortvist fra sentrum av Haugesund for resten av natten. Han var beruset og uønsket på et utested. Mannen er en kjenning av politiet.

Slått bevisstløs

Klokken 02.30 rykket politiet ut til et slagsmål i Skånevik mellom to unge menn. Da politiet kom frem hadde den ene stukket fra stedet.

Han ble funnet kl 03.15, og gjort kjent med at han vil bli anmeldt av politiet for ordensforstyrrelse. Mannen ble pålagt å forlate sentrum av Skånevik for resten av natten.

Klokken 03.40 fikk politiets operasjonssentral telefon om at en person var skallet ned i Haraldsgata i Haugesund. Patruljer rykket ut til stedet og pågrep en gjerningsmann i slutten av 20-årene fra Haugesund. Flere vitner skal ha pekt ut den mistenkte. Den fornærmede ønsker å anmelde mannen for legemsfornærmelse. Den mistentenkte ble innsatt i varetekt og vil bli avhørt i løpet av dagen.