To personer i henholdsvis Meland og på Osterøy kan nok vente seg en saftig bot. Like etter vi var gått inn i det nye året ble det avfyrt skudd på to forskjellige adresser i Hordaland i natt.

— Det var nok sikkert ment som en nyttårssalutt, sier operasjonsleder Ole Jakob Malmo om den ene episoden som fant sted på Meland.

Det kom inn meldinger fra naboer som hadde observert en mann stå på terrassen og skjøt i løse luften.

Store styrker rykket ut

Politiet rykket ut med skarpt bevæpnede patruljer. Det samme gjorde de til en adresse på Valestrand på Osterøy. En 19 år gammel gutt ble pågrepet for skytingen.

— Vi fikk melding om at en person hadde tatt en pistol opp av bukselinningen og avfyrt flere skudd i luften, sa Ole Jakob Malmo i natt.

I morgentimene er det blitt klart at det i begge tilfellene ble brukt løsskudd.

Politiet ser alvorlig på slike hendelser.

— Dette ser vi veldig alvorlig på. Det er ikke akseptabelt at en går rundt i gatene og avfyrer skudd i luften uansett hva en skal feire, sa Malmo i natt.

Travel natt for politiet

Natt til onsdag opplyste politiet at nyttårsfeiringen har gått rolig for seg.

— Passasjen rundt midnatt gikk smertefritt. Det har vært stille og rolig. Selvsagt har det vært noen små episoder, men det er ikke noe spesielt å snakke om, sa Malmo til BT rundt klokken ett.

  1. nyttårsdag er tonen en annen.

— Det har etter hvert vært en travel natt for politiet. Vi har fått inn en god del meldinger om ordensforstyrrelser, slagsmål og rusede personer som har trengt bistand, sier Malmo klokken 08.15 om morgenen på 1. nyttårsdag.

Få branner

Tirsdag fikk BT opplyst at det skal ha vært brann i tre konteinere, henholdsvis i Loddefjord, Åsane og i området rundt Brann stadion. Alle tre ble raskt slukket. I tillegg skal et bosspann ved Foto Knudsens hovedkontor i Fyllingsdalen ha stått i fyr og flamme. Også denne ble slukket.

— Flere av disse brannene er sannsynligvis påsatt. Vi fikk melding om at noen gutter skal ha stukket fra papirkonteineren ved Brann stadion, sa vaktkommandør Rune Wigum da klokken var halvtolv.

Han er ikke skremt over utviklingen.

— Det har vært en veldig rolig kveld så langt, sier Wigum.

Onsdag morgen kunne brannvesenet fortelle at nyttårsnatten fortsatt var av det rolige slaget.

Har folk begynt å oppføre seg?

— Det kan se slik ut, i hvert fall når det gjelder brann. Det har vært rolig i hele Hordaland, sier Wigum.