— Det har vært en travel natt, sier operasjonsleder Preben Wallestad om nyttårsaften.

Totalt havnet 13 personer i fyllearresten etter nyttårsfeiringen, i tillegg til flere mindre branner.

Først ble det meldt om brann i en bosscontainer i Fyllingsdalen. Denne var ganske stor og sto inntil en boligblokk, men brannvesenet fikk kontroll før det utartet. Brannen ble meldt klokken 21.11 og var slukket drøye 20 minutter senere.

— Om det skyldes fyrverkeri, vet vi ikke, men det kan jo være det, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

Dette var bare en av totalt seks branner i containere i løpet av natten.

Promillekjøring på snøskuter

Kort tid senere, fortsatt i Fyllingsdalen, fikk politiet melding om en påvirket mann på snøskuter.

— Mannen skal ha stanset ved en kar, slo til vedkommende og truet ham, før han kjørte videre på skuteren, sier Steimler.

Politiet fikk meldingen klokken 21.37. Da de fant mannen i Einerhaugen, satte han seg til motverge. Han er nå pågrepet, og vil bli anmeldt for vold mot politiet og promillekjøring, forteller operasjonslederen.

— Og så blir det vel en anmeldelse for vold og trusler fra fornærmede.

Aggressiv og avkledd

Klokken 21.49 fikk politiet melding om at en aggressiv person sto på busstoppet i Olav Kyrres gate i Bergen sentrum og oppførte seg truende mot andre.

— Han skal ha kledd av seg på overkroppen, og har også slått til en kar. Han er pågrepet og på vei til legevakten i første omgang, sier Steimler, men legger til at mannen kan vente seg en reaksjon fra politiet.

Omtrent samtidig observerte et vitne at en aggressiv mann gikk gjennom Øvregaten i Bergen, der han knuste flere glassruter på sin vei, forteller operasjonslederen.

— Han var festkledd og gikk med ølglass i hånden. Han ser vi etter nå, sier Steimler.

Arbeidsbrakke i fyr

Klokken 23.05 sto en arbeidsbrakke på et anleggsområde på Natlandsrinden 104 i full fyr. 15 minutter senere var brannen slukket, og ingen kom til skade.

Senere på natten, klokken 02.47, ringte en beboer på Tysse og fortalte at det brant i TV-en i underetasjen.

— Det var røyk i kjelleren på grunn av en nedbrent tv, sier Wallestad.

En bot i løpet av natten

Til tross for mange hendelser, har politiet bare skrevet ut en bot i forbindelse med nyttårsaften.

— Foreløpig har jeg skrevet ut et forenklet forelegg til en mann for å ikke ha fjernet seg fra et utested, selv om politiet ba om dette. Det kostet mannen 6000 kroner, sier politiadvokat Tor Høvik.

Han regner med at det vil komme flere forelegg senere.

— Noen av dem som ble tatt inn av politiet har saker som må etterforskes litt videre. Det er også noen av dem som har flere saker på seg som vi må se i sammenheng, sier Høvik.

Ingen er foreløpig bøtelagt for uvettig fyrverkeribruk.