Politioverbetjent Rune Løland ramser opp fra politiloggen i nordre bydel i helgen, og kan fortelle om en travel helg for Åsane-politiet.

— Det har ikke vært så store ting, men mange små ting. Det har vært travelt for patruljen, som har rykket ut til ting i hele Åsane, sier han.

Fullemenn slåss på Tellevik kai

Det begynte allerede fredag ettermiddag, da det i tillegg til en politikontroll av køsyndere i Vågsbotn , ble meldt om et trafikkuhell i Eidsvåg. To biler, den ene med en gravemaskin på tilhengeren, kolliderte på vei mot sentrum klokken 16.20.

— Den ene bilen kjørte i den andre bakfra, men det var ingen personskader. Det oppsto litt trafikale problemer, så vi var på plassen og fikk hengeren ut av veien, forteller Løland.

På lørdag kveld fikk politiet melding om to berusede personer som slåss på Tellevik kai i halv ni-tiden og rykket ut til stedet.

— Folk var redde de skulle havne i sjøen og tilkalte politiet. Da vi kom ut der fant vi den ene liggende i veikanten, gjennomvåt og uten sko. Vi tok ham til legevakten og deretter overnattet han i drukkenskapsarresten, sier Løland.

Lånte og krasjet bil på fest

Den travle helgen fortsatte med utrykninger til flere høylytte fester i Åsane. Totalt fikk politiet seks meldinger om fester med bråk eller høy musikk, der det hele toppet seg rett etter midnatt på Tertnes.

— Det var en hjemme alene-fest der en av ungdommene sannsynligvis har tatt bilnøklene og tyvlånt familiens bil midt i festen. Bilen ble påført en del skade før den ble satt tilbake på plass, og synderen stakk fra festen, sier Løland.

Han forteller at politiet har flere navn på blokken og skal etterforske saken videre.

Søndag fikk politiet melding om hærverk på Hordvik skole, der en rute var knust. Helgen fortsatte med at en melder ringte inn og meldte om at flere fulle sett med bildekk var stjålet fra en garasje i Eidsvåg.

Biltyv på Hordvik

Til slutt forteller Løland om et båttyveri fra en privat brygge på Hordvik. Der ble en 17 fots båt med kalesje av merket Ullern stjålet. Ifølge melderen må båten være stjålet i løpet av den siste uken.

— Båten hadde registreringsnummer RBU772. Dersom noen har tips av interesse kan de ta kontakt med oss, avslutter Løland.

Arna og Åsane politistasjon kan nåes på telefonnummer 55255500.