To steinras har gått ved Lonevåg på Osterøy. Rasene har feiet med seg 50-60 store trær ned i fjorden. Dermed er innseilingen til Lonevåg delvis sperret.

— Rasområdet skal ikke være bebygget. Vitner har bekreftet at det ikke var båter i området da raset gikk, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn i Hordaland politidistrikt.

— Vi har ingen mistanke om at personer har kommet til skade.

Fare for flere ras

Politiet frykter nye ras. Brannvesenet er ute med vaktbåt og holder båttrafikken unna. Det har også gått ut varsel via radiosamband, opplyser politiet.

— Det er kommet masse trær og røtter ut i fjorden som kan være til fare for båttrafikken, sier Jan Frode Hjellvik, brannsjef på Osterøy. Han er på stedet nå.

— Vi vil ikke at båter skal gå innunder rasstedet. Men det er et lite trafikkert område. Vi regner med at det ikke skal bli noe problem. Men vi kommer til å ha vaktbåt i området inntil videre, sier Hjellvik.

Rasene gikk mellom en halv og en kilometer ut fra Lonevåg, på vestsiden av fjorden. Brannvesenet har startet opprydning.

— Vi har et par båter i drift, og holder på å å sanke dette sammen. Vi holder også på å legge ut lensemateriell, men vi må ta dette i dagslys, sier Hjellvik.

- Kun for hjort

Politiet føler seg sikre på at det ikke var bebyggelse i rasområdet.

— Det ser slik ut på kartet. Området er bratt og ulendt og ufremkommelig for andre enn hjort, sier Oddvar Nordfonn.

— Dette er såpass langt inne i Lonevågen at det ikke påvirker skipstrafikken i selve Osterfjorden, presiserer brannsjef Hjellvik.

Saken oppdateres.