Tommy Svanevik og de andre ansatte i Svanevik transport har den siste tiden vært plaget av flere dieseltyverier. Natt til mandag slo de frekke tyvene til igjen.

— Vi ser på overvåkingsbildene at det var samme bil som sist, og at tyvene brukte samme metode, sier Svanevik.

Stakk av med bilen

Etter tips fra kunder, klarte Svanevik og kollegene å spore opp det de mener er bilen som ble brukt under tyveriene.

— Vi ringte politiet, og fikk beskjed om at de ikke kom til å sende en bil på dette i dag. De ba oss levere en anmeldelse i kontortiden i morgen.

Svanevik bestemte seg for å ta loven i egne hender: Mandag ettermiddag troppet flere kolleger fra transportfirmaet opp med en kranbil, og tok like godt med seg bilen.

— Hvordan vet du at du har tatt riktig bil?

— Jeg er 100 prosent sikker. Vi har gått gjennom overvåkingsbildene for å finne spesielle kjennetegn. På det ene bildet ser du at det mangler en del av støtfangeren som går rundt på siden av bilen. Da vi dro ut til adressen vi hadde fått tips om, fant vi den samme bilen med en gang, sier Svanevik.

- Truet og beklaget

Ifølge Svanevik kom flere personer ut, og situasjonen kunne fort ha eskalert.

— Det kom flere løpende mot oss, de argumenterte, de truet og de beklaget. Men det endte med at vi tok bilen. Da kjørte de bort alle de andre bilene og gjemte dem, sier Svanvik.

Hva de skal gjøre med bilen, er så langt ikke avgjort.

— Kanskje vi stiller den ut for å statuere et eksempel, sier Svanevik.

- Likhet for loven

- Hvilke konsekvenser tror dere at dette vil få?

— Jeg regner med at det blir konsekvenser, men det får vi ta som det kommer. Jeg regner med at politiet henlegger dette slik de også har henlagt våre anmeldelser. Det må jo være likhet for loven.

Bildene fra hevn-tyvetokten går nå som en farsott på Facebook.

Ved 22.30-tiden hadde Svaneviks bilder fått over 2400 likes og over 400 kommentarer. Svært mange støtter aksjonen.

Jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt sier til bt.no mandag kveld at han ikke kjenner saken, og derfor ikke kan kommentere den.

Tirsdag morgen har operasjonsleder Ole Jakob Malmo denne kommentaren:

— Jeg kjenner ikke saken. Jeg var ikke på jobb da dette skjedde. På generelt grunnlag kan jeg si at i utgangspunktet skal folk ta kontakt med politiet når de har vært utsatt for straffbare handlinger.

TOK BILEN: Tommy Svanevik la ut disse bildene på Facebook mandag. Bildet til venstre er fra bedriftens overvåkingskamera da tyveriet skjedde. Til høyre er bilen Svanevik sporet opp og tok med seg.