Grytidlig lørdag den 14. oktober i fjor gikk den 22 år gamle studenten hjem fra en fest på Handelshøyskolen. I enden av Jægerbakken hørte han musikk fra en bolig og han lurte på om det var nachspiel der. 22-åringen gikk bort til vinduet, men forlot stedet da han ikke fikk kontakt med noen.

Slo med lommelykt og sabel

Sekunder senere blir han overmannet av to menn som begynner å slå løs på ham. Den første, en 21 år gammel og tidligere voldsdømt mann, løper etter ham og begynner å denge løs med en stor og tung lommelykt.

Det virkelig sjokket kommer først når hans kompanjong kommer løpende med et stikkvåpen.

— Jeg kjenner ikke at han begynner å stikke meg. Jeg husker ikke hva jeg tenkte. Det meste skjer på instinkt. Det eneste jeg prøvde var å beskytte ansiktet og de viktige delene av kroppen, forteller studenten.

22-åringen endte opp med å få flere stikk i hendene og på ryggen.

I bataljen som oppsto mellom ham og overgriperne, klarte han å få en luke på en meter som gjorde at han kunne løpe unna.

Det er først i ettertid av det dramatiske overfallet at 22-åringen har fått tid til å gjøre seg tanker om det som skjedde.

— Jeg har gått glipp av et helt skoleår. Det skjer en del ting i hodet ditt etter noe slikt, sier studenten.

Anbefaler forvaring

De to mennene som er siktet for angrepet på 22-åringen, har sittet fengslet siden de begge ble pågrepet samme dag som angrepet skjedde. 21-åringen erkjenner at han var på stedet, mens 26-åringen nekter.

Politiet er ferdig med etterforskningen og har i sin innstilling til statsadvokaten innstilt på å tiltale begge for grov legemsbeskadigelse.

I tillegg anbefaler politiet at det blir lagt ned påstand om forvaring for den eldste av overgriperne.

26-åringen er beryktet i Bergen for enkelte av sine voldshandlinger og politiet skriver i sin innstilling at 26-åringen verken har evne eller vilje til å endre livsførsel. Politiet antar at en tidsbestemt straff ikke er tilstrekkelig for 26-åringen.

26-åringen fikk sin første dom i 1996 og var da bare 16 år. Han er dømt for flere grove tilfeller av vold og ran i etterkant.

Kuttet øret av narkoman

Det groveste tilfellet han ble dømt for skjedde i september 2001 da han sammen med en annen kamerat skar øret av en narkoman for å få ham til å oppgi koden på et minibankkort.

26-åringen som da var 21 år gammel brukte en tang til å trekke den narkomane etter nesen, mens han truet med å skjære av ham øret. Etter at øret var kuttet av, la han det i en sigaretteske. Øret ble senere kastet, og politiets krimteknikere fant det aldri igjen.

Line Hvitdtsten Ingebriktsen er bistandsadvokat for den 22 år gamle studenten. Hun varsler et betydelig krav om oppreisning.

— Overfallet har satt ham langt tilbake i forhold til studiene. Dette kan bli kostbart for ham, sier Hvitdsted Ingebriktsen.