Den 24 år gamle mannen er dømt til seks måneder i fengsel for å ha prøvd å skade en politimann.

Det var 8. juni i år at to politimenn ble gjort oppmerksom på 24-åringen i Nygårdsparken, etter at han skal ha oppført seg truende mot flere personer der. Siden mannen ikke hadde identitetspapirer, ville politiet ta han med til stasjonen for kontroll.

Kraftig knivblad

Da politiet varslet at de ville ransake ham, dro 24-åringen frem en foldekniv med oppstått blad. Det kraftige bladet var hele 10 centimeter langt.

En av politimennene grep tak i hånden hans, samtidig som både han og kollegaen ropte at han skulle slippe kniven. Men i stedet presset mannen knivet mot magen til politimannen. Først etter å ha blitt sprayet med pepperspray, ga mannen fra seg kniven.

Truet med å drepe

Mens mannen ble holdt nede truet han med å drepe begge politimennene. De to politimennene så seg nødt til å tilkalle forsterkninger for å få mannen med seg videre.

I retten erkjente mannen truslene, men nektet for å ha prøvd å stikke noen med kniv. Retten mente ikke forklaringen hans var troverdig, og støttet seg til politimennene som beskrev hendelsen som en kamp nærmest på liv og død.

Bergen tingrett viser til at handlingen er begått under særdeles skjerpende omstendigheter siden mannen brukte kniv. Selv om politimannen var iført vernevest, ville ett stikk med kniven ha forårsaket skade, skriver retten.

24-åringen ble også dømt for å ha oppbevart og solgt en mindre mengde hasj.