Studentavisen Studvest forteller i dag om eldre legestudenter som ødela kvelden for ferske medstudenter da høstsemesteret på Medisinsk fakultet ved UiB ble innledet med studentdåp nylig. Festen utviklet seg til en skandaleaften av de sjeldne.

Stappet i et skap

— Jeg ble stappet inn i et skap med en våt hette over hodet. Jeg visste ikke hva som var rundt meg, eller hvor lenge jeg skulle være der. Det var ikke noe særlig gøy. På slutten av kvelden hadde jeg vanskeligheter med å puste etter å ha gått med den våte hetten over hodet hele kvelden, og dagen etterpå hadde jeg øm hals, forteller en av de sjokkerte deltakerne på festen til Studvest.

Kvinnen sier videre at hun ble stappet munnen full med mat hun ikke visste hva var for noe.

— Etterpå holdt de hendene over nese og munn sånn at jeg ikke kunne spytte det ut, hevder hun. For å bli plaget en hel kveld, måtte kvinnen punge ut med 150 kroner.

— Jeg synes det verste med hele greien var at arrangørene var så fulle. Dermed mistet de alle hemninger, og hadde ikke kontroll på det de gjorde.

- Trakassert

En annen av de kvinnelige studentene som Studvest har snakket med, sier hun ble både psykisk og fysisk trakassert.

— Medisin er jo et vanskelig studium å begynne på. Du tenker at alle er så flinke, og at du ikke er det. Og når det er nettopp dette de sier til deg føles det veldig nedverdigende. Likevel var det da de kalte meg billig at det virkelig rant over for meg. Det var forferdelig, forferdelig ubehagelig. Da fikk jeg en reaksjon og begynte å gråte, forteller hun.

Kvinnen opplyser at hun holdt seg unna skolebenken i flere dager etter den traumatiske hendelsen. Ifølge Studvest vurderte hun å legge medisinstudiene på hyllen.

Også andre studenter avisen har vært i kontakt med, fikk kjørt seg under festen.

  • En fikk ølbokser kastet etter seg.
  • En kvinnelig student måtte stå i en heis full av nakne mannlige arrangører.
  • Ifølge Studvest skal en student ha fått hjernerystelse etter å ha dunket hode i en balje. En annen skal ha brukket foten.

Legger seg langflat

Nestleder av Medisinerforeningen, Hildur Skoladottir, innrømmer at det gikk heftig for seg.

— Dåpen skal jo være litt skremmende, men den skal ikke gå ut over enkeltpersoner slik den har gjort. Det er virkelig bare å beklage. Det er utrolig dumt at noen studenter skal få en så lei velkomst på et studie som egentlig er utrolig bra både sosialt og faglig, sier hun.