Klokken er litt over klokken syv om kvelden, torsdag den 22. februar i 2011.

Ved Steganestunnelen på E16 mellom Bergen og Voss kommer et vogntog, med trekkvogn og henger, i stor fart i retning Bergen. Sjåføren mister kontrollen på vogntoget. Hengeren kommer over i motgående kjørefelt.

Den treffer en personbil. Sjåføren i personbilen, Kristin Bildøy Boge (46) fra Vaksdal, blir drept i kollisjonen. To andre personer i bilen kommer uskadet fra ulykken.

— Uaktsomt drap

Vogntogsjåføren, en 45 år gammel mann fra Østfold, er nå tiltalt for uaktsomt drap med motorvogn. Han er tiltalt etter straffelovens paragraf 239. Strafferammen er inntil tre års fengsel.

— Sjåføren kjørte for fort, hadde for dårlige dekk og hadde mangler på bremsene, sier politiadvokat Line Skjengen i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Dårlige dekk og bremsene koblet fra

— Selv om han bare kjørte litt over fartsgrensen, hadde han for stor fart i forhold til vei- og føreforhold. Ett eller flere dekk, var så slitt at de ikke var lovlige. Resten av dekkene var banepålagte, de er lovlige, men egner seg ikke på våre veier på grunn av dårlig veigrep på vått og glatt føre. Det var også mangler på bremsene på hengeren. Etter en samlet vurdering gjør dette at vi vurderer kjøringen som uaktsom, utdyper politiadvokat Skjengen.

Lastingen både på trekkvognen og hengeren, kan også ha hatt betydning for ulykken. Det skal ha vært lite last i hengeren.

- Sjåføren erkjenner ikke skyld etter tiltalen

— Tiltalte erkjenner ikke skyld etter tiltalen. Det er stor forskjell på å bli tiltalt for uaktsom kjøring og uaktsomt bildrap. Vi snakker her om en veldig erfaren yrkessjåfør, sier advokat Jon Swensen, som forsvarer vogntogsjåføren, til bt.no.

Saken skal opp i Nordhordland tingrett i midten av april.