Semitraileren, som tilhører Randi Olsen Transport i Bergen, var på vei fra Bergen da ulykken skjedde. Traileren snurret rundt på det speilglatte føret, trekkvognen endte utenfor veien, mens tilhengeren ble hengende delvis over autovernet, og på tvers over hele veibredden.

Dermed sperret semitraileren tofeltsveien E16, som er hovedveien til Oslo. Det var store køer på begge sider av ulykkesstedet.

Store skader

Semitraileren skal ha fått store skader i fronten, og sjåføren skal ha blødd kraftig fra hodet. En kvinnelig passasjer i bilen skal ikke ha kommet fysisk til skade. Det var ekstremt glatt på ulykkesstedet.

— Det er stor fare for at du går på trynet hvis du går ut av bilen, sier frilansfotograf Marte Rognerud.

— Det er is med snø oppå på veien. Det er så glatt at ambulanse- og brannfolkene seiler rundt, sa Rognerud.

I tillegg til kjøretøyet som var involvert i ulykken, forplantet ulykken seg videre: En semitrailer som kom like etter ulykkesbilen, klarte å stoppe. Det gjorde derimot ikke nestemann, en dansk semitrailer, som braste rett inn i traileren som allerede hadde stanset.

Kvinne til sykehus

En kvinne i 20-årene ble ved 4-tiden i natt kjørt til Haukeland sykehus etter at hun kjørte av veien ved Langhelletunnelen på E16 i Vaksdal.

Kvinnen kjørte i en murblokk like ved et busstopp og er lettere skadd etter ulykken.

Glatte veier

— Vi kjenner til at Voss har hatt en del problemer i natt med kraftige snø- og haglebyger, men disse veiene er nå strødd, opplyser vaktoperatør Marit Hove ved Statens vegvesen i dag.

Hun oppfordrer likevel folk til å senke farten.

— Etter en snø- eller haglebyge kan det ta opptil en halvtime eller time før veien er ryddet igjen.

MMS-FOTO: MARTE ROGNERUD