— En trailer skaper trafikkproblemer på stedet. Den har kjørt utfor med bakenden, og sperrer begge retninger i Godviksvingene, sa operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til bt.no tidligere i dag.

Politiet fikk meldingen klokken 13.04, og en bergingsbil kom til stedet for å få traileren på veien igjen. En politipatrulje omdirigerte trafikken.

Klokken 16.08 kom traileren seg av gårde igjen.

Skylder på møtende bil

Traileren er fra firmaet Bolkan AS, som omtaler seg som Midt-Norges største innen kran, transport og montasje.

Daglig leder Stig A. Bolkan sier til bt.no at ulykken skjedde fordi traileren møtte en personbil som kom i stor fart i motsatt kjørebane.

— For å unngå en frontkollisjon måtte sjåføren vår legge seg veldig langt til høyre i veien, med det resultat at bakenden vippet utfor kanten, forteller Bolkan.

Skulle til Natlandsveien

Traileren var lastet med betongelementer og var på vei fra Breivik kai til Natlandsveien. Kort tid etter ulykken kom en annen av firmaets trailere samme vei.

— Når sjåførene kommer fra Breivik kai og skal inn på motorveien, er det en krapp høyresving som de lange trailerne ikke har mulighet til å klare. Derfor må vi kjøre Godviksvingene, forklarer Bolkan.

SPERRER VEIEN: Denne traileren har sperret begge kjøreretningene i Godviksvingene i flere timer.
Rune Berentsen
MØTTE PERSONBIL: Traileren skal ha møtt en personbil i stor fart, og da sjåføren la seg ut til høyre, vippet bakenden utfor kanten.
Rune Berentsen
OMDIRIGERER TRAFIKKEN: Politiet er på stedet for å omdirigere trafikken. En bergingsbil er i ferd med å få traileren på veien igjen.
Rune Berentsen