En av dem ble sendt med luftambulanse til sykehuset, etter å ha sittet fastklemt i bilen. Ulykken skjedde etter at en lastebil med henger kolliderte med en personbil med campingvogn på nordsiden av tunnelen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.11. Det opplyser operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt.

Vitner

Inge Fjørtoft kom til ulykkesstedet ett minutt etter ulykken. Han forteller at bilen med campingvogn var på vei nordover, mens lastebilen var på vei mot Bergen da ulykken skjedde.

— Øyenvitner fortalte meg at det så ut som om traileren fikk sleng i en slakk høyresving rett før tunnelen. Den smalt borti bilen med campingvogn.

— Personbilen fikk store skader. Hele fronten på bilen var trykket inn under bilen. Campingvognen var helt pulverisert. De to menneskene i bilen var utrolig nok ved bevissthet, forteller Fjørtoft.

Trailersjåfør hjalp

Flere mennesker hjalp til på ulykkesstedet.

— En trailersjåfør som kom til stedet, kuttet elektriske kabler for å hindre brann i personbilen. Publikum pratet og tok seg av de to skadde. De var ved bevissthet, men sikkert i sjokk, forteller Fjørtoft.

Ifølge Fjørtoft var veibanen våt og sleip etter kraftig regnvær. Det ble en del kødannelse i tunnelen som følge av ulykken.