— Det er skummelt. Traileren henger utover broen, hjulene på tilhengeren er utenfor. Den står egentlig bare og støtter seg på støpekanten langs broen, sier transportansvarlig i Norway Pelagic, Arve Svarstad.

Klokken 14.30 søndag ettermiddag var all fisken losset ut.

— Nå skal vi prøve å få traileren opp på broen igjen. Vi skal legge luftputer under traileren og løfte den opp fra broen og så skal det bli dratt på plass, sier Svarstad.

Traileren med fisk fra Norway Pelagic stenger broen over til industriområdet Kalvøyna ved Kalvåg i Bremanger kommune. Politiet fikk melding om traileren klokken 23.37 i natt. Klokka 12 søndag er veien fortsatt stengt, og det kan den fortsette å være til langt ut på ettermiddagen.

Dermed er det kun mulig å komme seg til ut til øyen med båt.

Falt i fisk

Søndag formiddag var planen å få en ferge til å kjøre inn med en kranbil. Disse planene falt i fisk.

— Det går ikke likevel. Det var ikke mulig å få fergen hit. Den går i rute og det var ikke mulig å komme mellom avgangene.

STÅR FAST: Redningsbilen foran skal prøve å dra den hvite traileren ordentlig inn på broen. Men først skal traileren bli løftet opp av luftputer. Foto: Alf-Haakon Harlem Tyskerne må vente

Inne i traileren er det 24 tonn med fersk sild i saltvann som skal til Tyskland.

— Vi skal prøve å sikre den med vaiere, i broen og bort til land. To bergingsbiler fra Viking er her. Så skal vi få ut fisken, sier Svarstad.

Fordi det er usikkert når broen kan åpne igjen, kan ikke produksjonen gå som normalt.

— Vi reduserer produksjonen fordi vi ikke vet om vi får sendt det ut, forklarer Svarstad.

I båt til jobb

De seksti arbeiderne som er på jobb ute på industriøyen i dag, ble fraktet i båt til jobb.

— De klarer ikke å tømme traileren fordi de er redd for at den skal velte over, sier Svein Fosse. Han driver restaurant - og overnattingsstedet Knutholmen på Kalvåg. Traileren er fullastet med ferdig filetert sild. Men den kom ikke lenger enn hundre meter fra bedriften, før det sa stopp.

— Broen er ikke mer enn 10-15 meter lang. Den er gammel og underdimensjonert. Et trangt nåløye, sier Fosse.

Det var Fosse som sørget for at seksti mann kom seg på jobb i dag tidlig. Klokken seks i dag tidlig skysset han ansatte ved Norway Pelagic over til industriøyen med sin egen båt.