— En brøytebil og en trailer har kollidert på riksvei 7 ved Laupsa utenfor Øystese. Ingen personer har kommet til skade, opplyser operasjonsleder Svein Lyssand.

Småbiler kunne passere stedet puljevis etter ulykken, mens tunge kjørtetøyer måtte vente.

Servering

Lars Knut Haukaas bor like ved ulykkesstedet. Han gjør ventetiden kortere for trailersjåførene som venter på å slippe forbi.

— Konen har laget boller, og jeg har laget kaffe. Nå går vi rundt og deler ut. Trailersjåførene kommer seg ikke av gårde med det første, sier han.

Ifølge Haukaas er hjulopphenget til semitraileren som kolliderte ødelagt.

— Det er veldig vanskelig når store kjøretøyer møter hverandre på denne smale veien vinterstid. Vi har kjempet for tunnel på strekningen i årevis.

Drosjesjåfør Hallgeir Torpe er også på stedet.

— Fredag og søndag er det alltid mange tunge kjøretøyer på denne veien. De ønsker å unngå trafikken fra alle skituristene som kjører om Voss, sier han.

Litt før klokken 18 fredag ble trekkvognen tauet bort, mens semivognen ble koblet på en annen trekkvogn og kjørt videre.

Glatt

  • Føret på stedet skal være greit, men det er fare for glatte partier. Ellers i fylket er det bart og vått, sier vaktoperatør Camilla Einarsen i Statens vegvesen i Hordaland.

Vegvesenet melder at det også kan være glatt i Nordhordland.

— Her er vi nå ute og strør, sier Einarsen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.40.

SMAL VEI: Brøytebilen har truffet traileren med plogen. FOTO: Hallgeir Torpe