— Vi fikk melding om ulykken ved 01.30-tiden, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Horda-land politidistrikt til bt.no.

Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken. Ifølge politiet var det glatt vei der ulykken skjedde. Statens vegvesen sier at dekkene var lite egnet til å kjøre på vinterveier med.

Flaks at han ikke gikk i elven

— Semitraileren kom fra Bergen skulle østover. Veibanen var glatt et stykke etter utgangen av tunnelen. Sjåføren hadde flaks som ikke havnet i selve elveløpet tjue meter lenger fremme, da kunne det blitt langt mer alvorlig, sier politibetjent Ivar Hellene på Voss Lensmannskontor til bt.no.

Før vogntoget gikk ut av veien tok det med seg førti - femti meter av autovernet.

Mindre bruddskader

Sjåføren pådrog seg skader i utforkjøringen, men var oppegående da politiet og ambulansepersonell kom til ulykkesstedet.

— Mannen som er i førtiårene, ble lettere skadd i ulykken. Han har mindre bruddskader og blir trolig liggende på sykehuset noen dager, sier avdelingsoverlege Tor Nedrebø på Voss Sykehus til bt.no.

Mannen var alene i bilen.

Ulykken i seg selv førte ikke til trafikale problemer i natt, men veien måtte stenges i korte perioder da traileren i morges skulle dras inn på veien igjen.

EVANGER: Slik var vei- og føreforholdene på Evanger i morges.
TRAFIKKAMERAET PÅ EVANGER