— Det er et vannledningsbrudd. Vi prøver å finne ut hvor bruddet er, slik at vi kan få stengt av vannet, sier Rolf Herø, driftsansvarlig i BKK.

En trafo-kiosk i Vestre Torggate er fylt med vann, og 30-40 kunder i nærområdet har mistet strømmen. Mange bedrifter er rammet.

Stengt

Brannvesenet er på plass, og skal pumpe ut vannet. Politiet har stengt Vaskerelven for trafikk, og dirigerer trafikken på stedet.

Godt Brød holder til rett ved siden av trafo-kiosken. De mistet strømmen litt over klokken åtte i morges, forteller daglig leder Ørjan Teigland. De fikk tilbake strømmen senere på dagen.

— Vi kan leve med strømbrudd i et par timer, men hvis dette varer hele dagen vil vi nok tape en del omsetning. Vi låner litt strøm fra naboen for å dekke det mest nødvendige, sier Teigland.

Uten strøm i kveld

Men klokken 19.30 i kveld var fortsatt flere kunder uten strøm, blant dem restauranter i krysset Vaskerelven/Vestre Torggate.

— En del er fortsatt uten strøm, mens noen er koblet om og har fått tilbake strøm via et aggregat, sier informasjonssjef Juliet Balgobin.

Grunnen til at alle ikke har fått tilbake strømmen er at trafokiosken trenger tid på å tørke opp, slik at det ikke skal bli kortslutning i anlegget, ifølge Balgobin.

— Våre folk jobber iherdig for at alle skal få tilbake strømmen, sier Balgobin.

BKK vil oppdatere situasjonen i Vaskerelven på sine nettsider.

Andreas Hjorth Røen
Andreas Hjorth Røen