Politiet fikk melding om ulykken ved Langhelle i Vaksdal kommune klokken 14.50.

— Vi får opplyst at det er en front mot front med to biler, sier Frode Kolltveit, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Truffet i siden

Fire personer er involvert i ulykken, som skjedde like øst for Langhelletunnelen. Politi, ambulanse og brannvesen er på stedet.

— Tre personer er ute. I den ene bilen satt en kvinne. Hun er fløyet til Haukeland med luftambulanse. Hun hadde smerter i brystet, sier Kolltveit.

— Kvinnen er lettere skadet, og ligger nå til observasjon, opplyser akuttmottaket ved sykehuset.

Ifølge Vidar Almberg, politiførstebetjent i Bergen Nord politistasjon, har bilene kommet kjørende i hver sin retning på en rett strekning da ulykken skjedde.

Den ene bilen fikk fronten inn i siden på den andre. 21-åringen som er flydd til Haukeland satt alene i bilen som ble truffet i siden.

— Vi fikk først melding om at en person var fastklemt. Det viste seg at hun ikke satt fast, men på grunn av fare for rygg og nakkeskade kunne vi ikke ta henne ut av bilen før ambulansen var kommet, opplyser brannmann Robert Hovlandsdal på stedet.

Lange køer

I den andre bilen satt tre personer. Den ene kom fra ulykken uten skader, de to andre er sendt til lokal legevakt.

Veien har vært sperret i omtrent tre kvarter, og det er lange køer fra Bergen i retning Vaksdal. Politiet har hatt manuell dirigering på stedet.

I 16-tiden var veien åpen igjen, etter at begge bilene var tauet ut av veibanen.

TAUES: Begge bilene må taues bort fra stedet.