En lastebil mistet last i Olsviktunnelen og Stongafjelltunnelen på hver sin side av Askøybroen tirsdag morgen.

— Politiet er på stedet og dirigerer trafikken, men det er køer nordover på Askøy, sa Hanne Norheim, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Vest, litt etter klokken 07.

Lastebilen kjørte videre mot Askøy, men politiet har nå sporet opp sjåføren.

Like over klokken åtte meldes det at køene har spredd seg til Sotra. En leser forteller at han har brukt over en time fra Kolltveit til Sartor senter.

Stillestående på Sotra

Trafikkoperatør Ove Amundsen i Vegtrafikksentralen Vest sier i 08.30-tiden at det er «veldig saktegående» på riksvei 555 fra Sotra.

— Det går sakte fra Kolltveit mot Sartor og Sotrabroen, og det er det samme også motsatt vei. Også fra Lyderhornstunnelen mot sentrum går det sakte, sier Amundsen.

Trafikken fra Askøy er derimot tilbake til en «normal rushsituasjon», mens det er køer i Åsane etter et trafikkuhell ved Hylkje. En ambulanse under utrykning måtte varsle politiet da en bil fulgte etter den, trolig i et forsøk på slippe forbi køene.

— Det er veldig stillestående trafikk fra Hordviktunnelen mot Vågsbotn, sier Amundsen i 08.30-tiden.

To biler skadet

Det var en lastebilsjåfør som startet køene på Askøy i 07-tiden tirsdag, da han mistet last på vei fra Bergen mot Askøy. Køene fra Sotra skal derimot skyldes asfaltarbeid.

Først ble to biler i Oslviktunnelen skadet av lasten som falt av. Dette skjedde like før klokken syv mandag morgen.

— En bil fikk knust frontruten og en fikk skader på frontlykt og spoiler, melder politiet.

RUNE MEYER BERENTSEN

Noen minutter over syv ble det meldt at stålprofiler falt av den samme lastebilen i Stongafjelltunnelen.

Det ble ikke meldt om personskader.

Dirigerte trafikken

Det hjalp ikke på køene fra Askøy at en bil fikk motorstopp i Olsviktunnelen i 08-tiden. Tunnelene ble ikke stengt, men det var redusert fremkommelighet.

— Ut fra kameraet vårt siger det bedre i Olsviktunnelen nå, men det gjenstår fortsatt å rydde noen gjenstander i veibanen. Gjennom Stongafjelltunnelen går det greit, sa trafikkoperatør Hanne Norheim i 07.30-tiden.

I Olsviktunnelen lå det fortsatt gjenstander i tunnelen, men ikke til hinder for veibanen. Ryddebil er på vei, opplyste politiet litt før klokken 08.

koer3.jpg
RUNE MEYER BERENTSEN