— En bil gikk i autovernet. Det er heldigvis kun snakk om materielle skader, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

SØROVER: Lange køer sørover ut av Bergen sentrum etter ulykken i 14-tiden. Her et situasjonsbilde fra 14.40-tiden tirsdag.
Pål Engesæter

Politiet fikk melding om smellen på Fjøsangerveien, like ved Jæger på Minde i Bergen, klokken 14.18 tirsdag.— Vi har ikke fått tilbakemelding om hvor mange personer som var i bilen. Det ble litt trafikale problemer, men skal ikke være snakk om personskade. Vi sendte ut en patrulje for å hjelpe til med dirigering og rekvirering av tauebil, sier Hilland.

Fløyfjellstunnelen stengte

Også nordover, mot Åsane, tettet det seg til tirsdag ettermiddag. Det hadde sammenheng med en kortvarig stengning av Fløyfjellstunnelen litt over klokken 14.30.

— Vi fikk melding om at det kanskje sto en havarert lastebil i løpet mot Åsane. Vi stengte tunnelen noen minutter for å sjekke det ut. Det viste seg å ikke stemme, sier TomHansen, vaktoperatør i Vegtrafikksentralen i Hordaland.

- Mye trafikk

Han melder om mye trafikk på Danmarks plass i begge retninger.

— Det står ganske heftig fra Nygårdstunnelen og mot Danmarks plass, og i alle filer inn mot sentrum forbi Bystasjonen, sa Hansen til bt.no like før klokken 15.