De som daglig kjører gjennom Ikea krysset på motorveien i Åsane, har den siste uken merket at trafikken gjennom krysset på motorveien glir smidigere. Åpningen av to felt inn mot rundkjøringen og mindre krappe svinger ut av rundkjøringen er trolig årsaken.

På køene fra sideveiene inn mot krysset er det derimot mindre bedring å spore.

Brostein i midtdelere

— Når åpner dere Nyborgbroen?

— Ja, vi klarer det i november, men det er usikkert akkurat når, sier prosjektleder Steinar Eide i Statens vegvesen. Eide har tidligere anslått åpningen til midt i november.

- Hva er det som gjenstår?

— Vi skal mellom annet legge brostein i midtdelerne på Nyborgbroen. Været har vært bra den siste tiden, og vi har derfor fått gjort unna en del arbeid nå, som skulle vært gjort senere etter planen, sier Eide.

Han regner med at mye av det permanente trafikkmønsteret for Ikea-krysset er klart til jul.

Kommunen avgjør når Ikea kan åpne

Entreprenøren er om lag en måned foran fremdriftsplanen. FM Gruppen er hovedentreprenøren for arbeid.

— Betyr dette at Ikea også kan åpne før planen. Ikea håper å kunne åpne nybygget den 2. mai 2012. Er det nødvendig at alt er plantet og fiks ferdig før de kan åpne?

— Fremdriften er fortsatt avhengig av vær og kulde. Det blir en pause i arbeidet i vinter, og jeg regner med at vi fortsatt har et par måneders arbeid igjen til våren. Når Ikea kan åpne er det Bergen kommune som avgjør, men de vil i så fall få en anbefaling av oss, sier Eide til bt.no.

Gleder du deg til Nyborgbroen åpner?