Skal du ut på veiene i dag? Kommer du over noe som skjer, send oss bilder eller video på MMS til 2211 eller e-post2211@bt.no. Tips oss gjerne på telefon 02211 eller e-post 2211@bt.no.

Mens vinterferien i Sogn og Fjordane går mot slutten, starter vinterferien for mange i Hordaland i dag. Trafikkoperatør Ken Ove Holm i Statens vegvesen sier trafikken ut fra Bergen flyter fint fredag formiddag.

— Vi er litt forundret over at det går så fint. Det har vært relativt lite utfart så langt i dag. Det er ganske rolig, enn så lenge, men kan seg opp etter arbeidstid i dag, forteller han.

Noe av årsaken til at utfarten så langt har vært uten utfordringer, skyldes at det var en del utfart allerde torsdag ettermiddag, ifølge Holm.

— Det kan ha lettet litt av presset for i dag, forklarer han.

Se oppdaterte veirapporter her

Operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt antar at det blir økt trafikk utover fredagen. Han opplyser om at utrykningspolitiet (UP) er plassert på de forskjellige veistrekningene i utfarten.

— UP er ute med patruljer for å foreta fartskontroller, sier Kolltveit.

Åpne fjelloverganger

Veivesenet sier det vanligvis er når folk skal hjem fra fjellet, at det oppstår problemer i flaskehalsene rundt Bergen.

— Når det er trafikk ut, løser den seg opp etter hvert som folk tar av til det ene eller andre fjellet. Nå skal trafikken splittes, forklarer Holm.

Se trafikken live med BTs webkamera her

På spørsmål om hva som kan bli den største utfordringen for veivesenet fredag ettermiddag, svarer han Bulken.

— Vi har ingen konkrete planer om manuell dirigering. Slike tiltak vurderer vi dersom det blir en utfordring, sier Holm.

Fjellovergangene ser ut til å forbli problemfrie fredag. Tyin - Filefjell har ifølge veivesenet greie forhold. Det samme gjelder Hardangervidden, Hemsedalsfjellet og Hol - Aurland.

Over Haukelifjell er det stedvis redusert sikt, men overgangen er åpen.

Slik ser det ut over Haukelifjell i 12.30-tiden fredag.
Statens vegvesen

Værmeldingene utover dagen for fjellovergangene ser også lovende ut, ifølge veivesenet.

— Ikke godværsuke i vente

Vinterferien blir imidlertid fattig på sol og klar himmel, ifølge Vervarslinga på Vestlandet.

— Det blir stort sett bygevær og vind utover helgen og i neste uke. Det er ikke en godværsuke i vente, vi blir ikke spesielt heldige med været, sier vakthavende meteorolog Frode Hassel.

Han forteller at fredagen blir preget av nedbør i Hordaland. I Sogn og Fjordane blir det en del vind, spesielt nord i fylket. Det kan bli en del vind i fjellet også. Det er også fare for torden, opplyser han om.

- Hvordan blir været på utfarten?

— Det er minusgrader på Ulriken nå. Da ser det ut som at snøgrensen er omtrent på 500 meters høyde i ytre strøk, litt lavere i indre strøk. En skal ikke så veldig høyt opp før det er snø. Dagen blir preget av byger, sier Hassel.

Meteorologen venter en del vind i fjellovergangene.

— Men det blir ikke noe ekstremt, sammenlignet med hvordan det har vært tidligere i år. Det vil være snøbyger på vestsiden og opphold på østsiden.

- Litt håp for onsdag

Bygeværet vil fortsette ut helgen. Det er imidlertid muligheter for en periode med brukbart vær søndag, men det varer ikke lenge.

— Vinden vil øke i fjell og på kysten. Det kommer mer nedbør. Mandag og tirsdag ser trist og grått ut. En kan nesten si det blir høstvær, sier meteorolog Hassel.

- Intet håp for noen dager med godt vær?

— Det kan bli en og annen dag innimellom. Onsdag kan bli brukbar, slik det ser ut i øyeblikket.