22.49: Det er igjen åpnet for kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda, etter at veien har vært stengt for personbiler og andre fartøyer under 7,5 tonn store deler av dagen, melder Statens vegvesen.

På europavei 134 over Haukeli er det nå fri ferdsel og ikke lenger kolonnekjøring.

20.31: Brøytebilene har gått i hele dag, og Vegvesenet lover at de stedene som ennå ikke er brøytet ennå, vil bli tatt snart.

— Vi har fortsatt litt etterslep, men vi skal ta det, sier Morten Hansen i Statens vegvesen.

20.15: Det har vært manuell dirigering av trafikken på Straume bru etter at et vogntog har kjørt seg fast, men nå er det fri ferdsel, melder politiet i Hordaland på Twitter.

19.41: Ingenting nytt i værbildet på Vestlandet.

— Vi har vært ute med saltebiler, men det kan fortsatt være glatt noen steder, så det gjelder å ta det litt med ro, sier Tore André Halland i Statens Vegvesen.

Forøvrig er det fortsatt stengt for trafikk med personbiler over Hardangervidda.

19.35: Tross snø og vind er det kun et fergesamband som er stengt på grunn av været i Hordaland og Sogn og Fjordane i kveld, nemlig ferjestrekningen Leirvåg - Sløvåg. Fergesambandet vil være stengt til rutestart i morgen tidlig, lørdag 7. desember.

18.44: To brøytebilder har satt seg fast i snøværet, én i Bjørndalen og én i Arna.

— De har havnet litt på kanten av veien, men det er på vei til å løse seg nå. Det er ikke noe dramatikk i dette, sier Camilla Einarsen, vakthavende på Vegtrafikksentralen på Vestlandet.

18.38: Lite nytt i trafikkbildet, men Statens vegvesen melder at det er veldig glatt på Bømlo.Statensvegvesen er ute og strør.

— Det er veldig vinterligføre over hele fylket, men folk er tålmodige og klarer seg fint, sier Camilla Einarsen i Statens Vegvesen.

17.20: En bybanevogn har hatt tekniske problemer på Nesttun. Trafikken med Bybanen til og fra Nestun var en stund dermed blokkert.

— Dette er ikke knyttet til været, men skjer fordi det kom flere tekniske feil i vognen på en gang, sier driftssjef John Hansen i Fjord1 Partner som har ansvaret for driften av Bybanen.

Hansen sier at selskapet Stadler, som har ansvaret for vedlikeholdet av vognene, har vært på stedet og fått fjernet vognen.

— Vi regner med å være i rute igjen innen 20 minutter, sier Hansen.

I GRØFTEN: UTFOR: Denne bilen kjørte utfor på rv 49 mellom Ølve og Hatlestrand i Kvinnherad kommune i dag.
2211-TIPSER

17.03: Helgetur med bilen til Østlandet? I så fall bør du velge en annen overgang enn Hardangervidda. — Været har blitt verre. Vi har nå stengt for kjøretøyer under 7,5 tonn, sier Ronny Sleire, vakthavende ved Vegtrafikksentralen for Vestlandet. Med andre ord slipper de ikke personbilder fordi for tiden over Hardangervidda. Kun tunge kjøretøy med høy klaring og kjettinger kan være med på kolonnekjøringen.

De andre store fjellovergangene er foreløpig åpne.

17.00 : Trafikken går greit i Bergensområdet, melder Ronny Sleire, vakthavende ved Vegtrafikksentralen for Vestlandet.

13.30: Mange flypassasjere har stått værfast på Sola i Stavanger siden i går.

12.39: Hurtigbåten Snarveien mellom Kleppestø-Nøstet går som normalt, ifølge Ingrid Dreyer i Skyss.

12.02: Hurtigbåten i Sunnhordland på sambandet Sunnhordland-Bergen er nå tilbake i ordinær rute melder Norled.

FAST: Bil sto fast i Ibsens gate rundt klokken 12.

11.40: Sørgående hurtigbåt fra Bergen på sambandet Sunnhordland-Bergen tar opp ruten igjen, kl.13.15. Norled varsler noe forsinkelser grunnet alternativ seilingsrute.

11.23: Nordgående hurtigbåt til Selje på sambandet Bergen-Nordfjord er innstilt på grunn av været. Norled regner med at deler av ruten kan utføres fra Askvoll til Bergen i ettermiddag/kveld.

11.22: Bybanen går nå som normalt, ifølge Ingrid Dreyer i Skyss.

11.18: Ifølge vegvesenet skal det nå ikke være problemer i Knappetunnelen.

11.07: Bergen Lufthavn Flesland er nå åpnet igjen. — Vi har fly på vei ut på rullebanen for å ta av, og vi har fly på vei inn som skal lande, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup.

11.00: Bussen som sto fast i Sydnestunnelen i dag tidlig skal nå skape problemer i Knappetunnelen, ifølge Kaare Enæs i Tide.

10.54: Tide ber personbiler ta hensyn til møtende busser. - Bussene har lett for å havne i grøften, så vi ber personbiler om å holde godt ut til siden når de møter en buss. Vi har ikke hatt noen alvorlige hendelser, men det er fortsatt store forsinkelser, sier Kaare Enæs, kommunikasjonsleder i Tide Buss AS.

10.50: Bybanen går nå nesten som normalt igjen mellom Byparken og Lagunen, med ti minutters intervaller. - Det vil være litt forsinkelser nå i starten, men vi regner med å være i rute igjen innen tre kvarter. Enkelte steder langs linjen vil det være lenger ventetid, 12-13 minutter, sier John Hansen, driftssjef i Fjord1 Partner.

10.46: Biltrafikken ser nå ut til å være under kontroll. - Nå går det så mye bedre, det har løsnet. Det skal ikke være noen problemer av betydning noen steder i fylket nå, sier Randi Solberg ved vegtrafikksentralen.

10.37: Bybanen snur fortsatt på Nygård, etter at bybanen støtte sammen med en brøytebil ved Bystasjonen. Alle passasjerer som skal i retning Byparken må gå av på Nygård.

KAOS: Sånn ser det ut på flyplassen rundt halv elleve fredag.

10.30: Avgangshallen på Bergen Lufthavn Flesland er full av passasjerer som venter på at flyplassen skal åpne igjen klokken 11.

10.10: Passasjerene på Norwegians avgang DY601 som skulle gått 06.30 til Oslo har nå gått av flyet. Passasjerene ble fraktet med buss tilbake til terminalen.

10.00: Bergen Lufthavn Flesland planlegger å åpne igjen klokken 11.

09.55: Det har vært et sammenstøt mellom bybanen og en brøytebil ved Bystasjonen, ifølge John Hansen, driftssjef i Fjord1 Partner. — Bybanen kjører nå mellom Nygård og Lagunen, sier Ingrid Dreyer.

09.50: Buss står fast i svingen like etter Strømme bro, i retning Flesland.

I GRØFTEN: Står fast ved Strømme bro.

09.44: Brannvesenet har nå reddet båten på som tok inn vann, og søker nå eieren. — Det er en 50 fots gammel skøyte, sier vaktkommandør Torkjel Helle ved 110-sentralen.

09.41: Ifølge politiet har det roet seg litt i trafikken nå. - Nå begynner det å roe seg. Det har egentlig gått ganske greit, ingen store trafikkuhell. Vi krysser fingrene for at det fortsetter sånn, sier operasjonsleder Terje Magnussen.

09.38: Politiet avslutter nå dirigeringen av trafikk ved Salhusveien/Telleviksveien. - Vi har vurdert det sånn at trafikken går greit der nå, sier operasjonsleder Terje Magnussen.

09.36: Bybanen er i gang igjen, men det er fortsatt store forsinkelser både på buss og bybane overalt i Bergen. - Folk må belage seg på at det kommer til å ta tid å komme seg frem i dag, sier Ingrid Dreyer i Skyss.

09.26: Trafikken går sakte ved Stallkleiven i Åsane på E39, begge retninger. - Det skal ikke stå helt stille noen steder, sier vegvesenet.

09.20: Snarveien, hurtigbåten mellom Kleppestø og Nøstet, er nå innstilt. - Den klarer ikke å legge til kai på grunn av været, sier Ingrid Dreyer, kommunikasjonsrådgiver i Skyss.

09.18: Kaos på Flesland: - Vi har sittet i flyet i nesten tre timer, sier flypassasjer Kim Einar Andreassen.

09.12: 110-sentralen melder på twitter at en båt på 50 fot som ligger til kai ved Sandviksveien tar inn vann. Brannvesenet er på vei.

09.07: Fly blåste inn i stolpe. Rullebane og taksebane på Bergen Lufthavn Flesland er nå stengt. - Vi jobber med å rydde vekk snø og øke friksjon på rullebanen, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup.

09.06: Knappetunnelen er nå åpen, melder politiet på Twitter.

08.58: Knappetunnelen er fortsatt stengt. - Vi holder på å lufte ut, sier Randi Solberg ved Vegtrafikksentralen.

VAR STENGT: Knappetunnelen.

08.58: Vegvesenet har fortsatt alt brøytemannskap ute. — På grunn av vind og snø klarer vi ikke å opprettholde standarden på veiene, sier Randi Solberg ved Vegtrafikksentralen.

08.54: Politiet på Twitter: «BUSS Austevoll - Bussen har kommet seg løs - ikke vært i fjellveggen.»

08.47: Elevene i bussen i Lyseklostervegen taes nå ut sidevinduet på bussen. Ingen er skadet og barna blir kjørt videre med en annen buss, melder politiet på Twitter.

BUSS I GRØFTEN: Enda en buss blir trukket løs, ved Åstveit.

08.45: Politiet på Twitter: «Kl.0804, trafikkuhell ved Rydlandssago, Stord, politiet har nettopp kommet til stedet. Ambulanse rekvirert for en person, ukjent skade.»

08.45: Politiet dirigerer trafikken i begge retninger ved Salhusveien/Telleviksveien, melder politiet på Twitter.

08.40: Buss skal være kjørt i fjellveggen ved Bjelland på Austevoll, melder politiet på Twitter. Skadeomfanget er foreløpig uvisst, nødetatene er på vei.

08.37: Politiet på Twitter: «Lie — Liaskjersvegen - Tre har falt over veibanen. Trafikken står i området.»

08.37: Passasjerene i bussen på Åstveit har nå kommet seg ut, melder 110-sentralen på Twitter.

08.36: Nok en buss har sklidd av veien, melder politiet på Twitter. Det er en skolebuss som har kjørt av veien i Lyseklosterveien. Får ikke opp dørene for å få barna ut, politiet er på vei.

08.25: Brannvesenet jobber med å få passasjerer ut av bussen som har sklidd av veien på Åstveit. - Ingen er skadet, og vi finner en måte å få de ut på, sier Torkjel Helle, vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland.

08.20: Det skal nå være bevegelse i Knappetunnelen, melder politiet på Twitter. «Saktegående kø.»

08.12: Det meldes om dårlig brøyting flere steder. - Snøen blåser ut i veibanen igjen, så brøytemannskapene klarer ikke å ta alt unna, vaktopperatør Randi Stohlberg i Vegtrafikksentralen.

08.10: Rullebanen på Bergen Lufthavn Flesland skal nå være åpnet, etter at brøytemannskap har jobbet for fullt med å få bort snøen. - Det er en del forsinkelser, sier Lufthavnsjef.

08.09: En buss er sklidd utfor veien ved Nedre Åstveit, melder 110-sentralen på Twitter. Det skal ikke være noen personskader, men dørene går ikke opp.

08.09: "Store problemer i Knappetunnelen, retning Flesland. Den er stengt. Bil står fast utenfor, Viking på vei. Mye eksos, skru av motor", melder politiet på Twitter.

08.06: Politiet på twitter: «Trailer står fast på Heiane, Stord, noen trafikale utfordringer med dette, politiet er på stedet.»

8.00: - Det er litt køer over alt rundt Bergen. Biler som er dårlig skodd sliter med å komme seg opp bakker, og skaper problemer for de som kommer bak. Vi får meldinger om problemer i Eidsvåg, Kokkstad og Vallaheiane, sier vaktopperatør Randi Stohlberg i Vegtrafikksentralen.

07.54: Politiet på twitter: «Salhusveien - fullstendig kaos i flg Tide sjåfør. Glatt veibane. Kjør E39.»

07.50: Skyss melder om store forsinkelser i kollektivtrafikken.

07.45: Flere i Hordaland er fortsatt uten strøm etter uværet, blant annet Gulen, Lindås og Fana. - Vi har ekstra mannskap ute som leter etter feil på linjene, sier Jarle Hodne i BKK.

07.44: Bilen i Lyderhornstunnelen er fjernet melder politiet på twitter.

07.24: Brannvesenet er på vei til en buss som har kjørt litt utfor veien mellom Indre Arna og Ytre Arna. - De får ikke opp dørene, så vi skal ut for å prøve å åpne dørene og få ut passasjerene, sier vaktkommandør Torkjel Helle ved 110-sentralen i Hordaland.

07.23: Trafikken står nesten i stampe over Vallaheiane. - Det går veldig rolig innover på grunn av snøkaoset, sier operasjonsleder Magnussen.

07.22: Falck skal være kommet frem til leddbussen i Sydnestunnelen, men står fortsatt fast, ifølge operasjonsleder Terje Magnussen ved Hordaland politidistrikt.

07.14: Flaggruten fra Bergen klokken 08.00 er innstilt, melder Norled.

07.12: Det meldes om forsinkelser på Bybanen, og «rykk- og napp»-kjøring.

IMG_8713.png
Linda-Veronica Gjerake

07.10: Slik ser det ut på Vallaheiane skriver Linda-Veronica Gjeraker i en epost.

07.07: Bilberging er på vei til biler som har problemer i Lyderhornstunnelen og Knappetunnelen, twitrer politiet.

07.05: Politiet på Twitter: En trailer står fast på vei opp bakken fra fergekaien. «Bruk kjetting folkens. Det er allereie lang kø.»

07.05: Politiet på Twitter: Leddbuss står fast på vei ut av Sydnestunnelen. Bilberging er på vei. Det står en kø av busser bak som ikke kommer forbi.

06.55: Alt brøytemannskap er fortsatt ute. — Brøytemannskapet melder at de ikke klarer å holde standarden på alle veier på grunn av den tette snøen. Dette kan føre til vanskelige kjøreforhold, sier trafikkoperatør Roger Lemme ved vegtrafikksentralen.

06.52: En polskregistrert bil forsøker ifølge Hordaland politidistrikt å ta seg over Vallaheiane på sommerdekk. Det går såpass dårlig at politiet rykker ut.

06.48: Politiet på Twitter: «Kokstadvegen: Oppkjørselen fra Knappetunnellen. Biler stanser opp og kommer ikke videre. Køer seg fort opp her. Til obs».

06.44: - Det kommer til å fortsette å snø tett utover formiddagen, sier flykonsulent Gitte Flesland i Vervarslinga på Vestlandet. Klokken 06.35 var det målt 16 cm snø på Florida i Bergen. Utover dagen vil det bli litt lettere byger, men det vil fortsette å komme snø, sier Flesland.

06.40: Snøen fører også til forsinkelser for flytrafikken. På Bergen Lufthavn Flesland har morgentimene gått med til å brøyte rullebanen.

— Nå brøyter de som bare det, sier Gitte Flesland klokken 06.35.

20131206_060922.jpeg

06.34: Slik så det ut på Kråkenestoppen klokken 06.34, melder André Skjoldal. 06.28: Vogntoget i Ytrebygdsveien har kommet seg videre.

06.24: Kalvedalsveien åpen for trafikk etter ulykke grytidlig fredag morgen.

06.20: Marineveien/Bjørgeveien: Bil forlatt med lysene på, melder politiet på Twitter. «Ingen i bilen. Mange meldingar på denne. Eigar kan godt henta bilen no...»

06.17: — Et utenlandsk vogntog står fast ved Spar-butikken i Ytrebygdsveien, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt.

Ifølge meldingen mangler vogntoget kjettinger, og kommer seg ikke opp en liten bakke.

Skjermbilde.JPG

06.10: Flaggruten melder at første avgang fra Haugesund og Stavanger er innstilt på grunn av været.

05.56: Politet advarer mot ekstremt glatte veier i hele fylket. — Alt brøytemannskap er ute, sier vegvesenet.

IMG_0750.jpg

05.37: To biler har kollidert i Kalvedalsveien. Politiet dirigerer trafikken på stedet. Les mer om saken her.