Til helgen stenges Bryggen for all trafikk. Øvregaten stenges også, men er åpen for busser, drosjer og kjøring til eiendommer.

  • Fredag: Stengt 16.30-19.30
  • Lørdag: Stengt 11-16
  • Søndag: stengt 12-16— Bryggen har ikke holdt helt stengt så lenge før, så dette er litt spesielt, sier Knut Angerman i Kompas AS, som har fått i oppgave å skilte omkjøringen.

— Det er viktig at folk kjører gjennom Fløyfjellstunnelen med en gang, i stedet for å måtte snu ved Bryggen. Rett etter arbeidstid fredag kan det bli en del trafikk. Det vil nok også merkes midt på dagen lørdag, sier Angerman, og oppfordrer til bruk av kollektivtransport i sentrum denne helgen.

I tillegg til informasjonsskilt langs veien, vil politivakter passe på at biler ikke passerer Øvregaten uten lov.

Mye folk

Fredag åpner Matfestivalen på Bryggen med stand fra 115 matprodusenter. Det kommer også mange mennesker til sentrum i forbindelse med kulturnatt og griegfestival.

Se hva som skjer fredag, lørdag og søndag.

— Vi regner med at 60.000-70.000 mennesker kommer innom i løpet av helgen, sier sjef for matfestivalen, Gunnar Nagel Dahl.

En konsert fredag kveld, og en tørrfiskutstilling på bryggekanten, er årsaken til at Bryggen stenges.

— Vi er blitt pålagt å stenge Bryggen på grunn av folks sikkerhet. Det medfører en voldsom ekstrautgift for oss, og er ikke noe vi egentlig har ønsket selv, sier festivalsjefen.

BØNDER I BYN: Britt og Odd-Johan Bugge selger syltetøy på Matfestivalen i Bergen i 2005.
Fred I. U. Klemetsen (arkiv)