ARNE COLLIANDER

En 52 år gammel kvinne kom alvorlig til skade da bilen hennes ble påkjørt av en Golf som var i ferd med å foreta en forbikjøring. Haukeland sykehus opplyste i går at kvinnens tilstand er stabil, og at hun ikke lenger er alvorlig skadet.

Den plommerøde bilen som ble forbikjørt, forsvant fra ulykkesstedet uten å stanse, selv om bilføreren må ha registrert hva som skjedde. Politiet har fortsatt ikke fått kontakt med denne bilføreren.

Ut fra de første vitneforklaringene trodde politiet først at ulykken skyldtes en bevisst og planlagt kappkjøring mellom Golfen og den andre bilen. Nå ser det ut for at ungdommelig ubetenksomhet utløste den kraftige kollisjonen.

Kjente ikke hverandre

— Det viser seg at føreren av Golfen og sjåføren i den andre bilen ikke kjenner hverandre. Mye tyder derfor på at dette dreier seg om spontan trafikksituasjon som er oppstått der og da, sier politiførstebetjent Guttorm Oppedal ved Fana politistasjon.

Føreren og passasjeren i Golfen kom bare lettere til skade. Begge er nå avhørt av politiet. Politiet har også foretatt andre vitneavhør.

— Det kan se ut for at dette dreier seg om en konflikt som er oppstått mellom de to bilførerne som kjørte side om side, sier etterforskningsleder Oppedal.

Uenighet om vikeplikt

Uenighet om hvem som har vikeplikt kan ha fått hormonene til å bruse hos de to bilførerne. Golfen kom kjørende på Elvenesveien. Vitner har forklart at den plommerøde bilen, muligens en BMW, kom ut fra en Rema 1000-butikk, foran Golfen. I ren irritasjon skal så Golfen ha kjørt forbi den plommerøde bilen, som svarte med å øke hastigheten. Kollisjonen skjedde i en slak ving noen få hundre meter fra dagligvareforretningen.

— Begge bilførerne kan ha handlet i god tro og trodd at de hadde forkjørsrett. Her ser det ut for å være uheldige omstendigheter forut for kollisjonen med den 52 år gamle kvinnens bil. Hun var helt uskyldig i kollisjonen, påpeker Guttorm Oppedal.

— Lærdommen må være at man skal gi seg i tide, bruke fornuft og ikke risikere noe i trafikken, tilføyer han.

Leter etter bilfører

Politiet ønsker at føreren av den plommerøde bilen melder seg frivillig, men ønsker også tips som kan lede dem til vedkommende.

— Bilens farge blir beskrevet som noe mellom plommerød og brun. Det er muligens en BMW av eldre modell, og den skrår ned bak, og kan være en coupé. Bilen er så karakteristisk at familie og venner bør vite hvem den tilhører, sier politiførstebetjenten.

Politiet har beslaglagt førerkortet til 18-åringen som førte Golfen. Hastigheten på ulykkesstedet er 50 km/t. Mye tyder på at de to bilene holdt for høy fart.

— Elvenesveien er generelt et sted det kjøres altfor fort. Dette vet vi fra før, og vi fikk det ytterligere bekreftet da vi i sivil var på ulykkesstedet onsdag formiddag, sier Guttorm Oppedal.

<b>HARDT SKADET:</b> En kvinne ble hardt skadet etter en kollisjon i Elvenesveien tirsdag ettermiddag.
Ørjan Deisz