Ulykken skjedde litt over klokken 11.30 i formiddag. To personer ble sendt til Haukeland med lettere skader etter ulykken.

— Ulykken skjedde i bakken ved Vikaleitet på Steinestøvegen. opplyser vaktsjef Osvald Nordvik ved Hordaland Politidistrikt til bt.no.

— To av personene er bare lettere skadet. Den tredje satt fastklemt i nesten en halvtime, men skal etter det vi forstår ikke være livstruende skadd, forteller Nordvik.

Store køer Det ble store køer i begge retninger. Veien ble åpnet litt før klokken 13, og køene løste seg etter hvert opp.

Mange biler prøvde å kjøre om Salhusveien. Dette førte til kaos også på denne veien.

— Det var fullstendig kaos både på E39 Steinestøveien og Salhusveien, sier Gunn Hellesøe, vaktoperatør ved veimeldingssentralen.

Feil kjørebane

Ulykken skjedde i 60-sonen på Steinestøvegen, i det smale bakken ved Vikaleitet.

Den ene av bilene kom over i feil kjørebane. Alle de skadde skal ha brukt sikkerhetssele og airbagene i bilene ble utløst.

Kvinnen som satt fastklemt kjørte en Ford Siesta. Bilen er totalvrak.

Salhusfolk dirigerte

På den smale Salhusveien oppstod det også raskt store køer.

— Vi har stått i kø her på Salhusveien i nesten en time. Her har folk fra Salhus gått ut i trafikken og dirigert etter beste evne, men politiet har vi ikke sett noe til. Flere biler har fått skrammer og ble oppskrapet i de kaotiske tilstandene, forteller Dag Bjørnar Mjelde til bt.no.

KOLLISJON: Det oppstod fullstendig trafikk-kaos i Åsane, etter at to biler frontkolliderte ved Vikaleitet på E39 i formiddag. Veien var stengt i over en time.
RUNE SÆVIG