Meldingen om ulykken kom inn til politiet rundt klokken 14.30 mandag ettermiddag. De første meldingene gikk ut på at en stor tankbil dunket borti en fjellveggen i Bjørkhaugtunnelen på E16 mellom Indre Arna og Åsane, men det var ikke rett.

— Kraftig skrell

Nå viser det seg at tankbilen ikke kjørte i fjellveggen, men derimot ble truffet av en skapbil.

— Tankbilen kom kjørende i tunnelen. En stor hvit skapbil kom i motsatt retning. Bakdøren på skapbilen slår ut og treffer tankbilen i fronten. Det var en kraftig skrell. Døren slår tilbake og kommer så på ny ut. Da treffer døren drivstofftanken på tankbilen. Tanken går lekk og dieselen flommer ut, sier Lars-Tore Rogne, daglig leder i firmaet Olav Rogne AS som eier tankbilen, til bt.no.

Snudde og stakk

Etter ulykken stakk skapbilen av fra ulykken. Dette bekreftet politiet.

— Det var en hvit skapbil fra Schenker som stakk av. Den kjørte i retning Åsane. Bakdøren er skikkelig skadet, så jeg håper folk melder fra til oss om de ser den, sier politibetjent Frode Dæmring ved Bergen Nord politistasjon til bt.no.

Politiet antar at det også er skapbilen som var borti tunnelveggen og taket i Bjørkhaugtunnelen.

Tankbilsjåføren kjører ut og setter opp varseltrekanter. Da ser han skapbilen komme ut av tunnelen, for så å snu på ny og stikke av.

Lange køer

Heldigvis traff ikke døren selve lastetanken på tankbilen. Da kunne konsekvensen blitt enda større.

— Det var om lag 500 liter på drivstofftanken og mye søl, sier Dæmring.

Ulykken førte til lange køer begge veier. Politiet dirigerte trafikken i rundt en time. Omkjøring rundt Nesttun ble anbefalt for dem som kom fra Indre Arna.