Historien starter sommeren 1999. Da var Gregory er på ferie i Göteborg. Der treffer han Gerda og en venninne. Trioen hygger seg sammen noen timer, men så setter venninnene kurs for København. Gregory blir værende i Sverige.

— Dumme meg glemte å spørre etter etternavn og telefonnummer, humrer 33-åringen.

Siste utvei

Der og da spilte det ikke så stor rolle. Først vel hjemme i New York begynner søte drømmer om skjønne Gerda å surre i 33-åringens hode.

I fjor var 33-åringen i Göteborg på nytt. Han forsøkte å finne hotellbåten hvor de tre overnattet. Kanskje han kunne få Gerdas telefonnummer? Men nei, båten var borte vekk. Deretter prøvde han å sette inn en annonse i Bergens Tidende. Uten respons.

— Så tok jeg avgjørelsen: Jeg må til Bergen, om ikke annet for å se hvordan byen hun bor i ser ut, forklarer Gregory.

Onsdag landet pc-forhandleren på Flesland, utstyrt med 30.000 (!) løpesedler. Her lover han en pc i dusør til den som kan løse mysteriet Gerda.

— Egentlig ville jeg bare si "Hei, husker du meg?". Invitere henne på lunsj. Planen var aldri at vi skulle bli kjærester, sier Gregory.

Løpesedlene gjør ikke susen. Først da historien publiseres på bt.no, blir det fart i sakene. Hele Medie-Norge kaster seg over den stup forelskede 33-åringen. Gerdas familie melder seg. Sirkuset ender med at BT arrangerer et møte mellom Gregory og Gerdas søster på Torgallmenningen.

— Takk for at du oppklarte mysteriet, sier Gregory. - Helt i orden. Men vi synes jo dette er litt spesielt. Og nå må du avbryte jakten på Gerda, formaner Mari Aarhus.

Det lover den kjærlighetssyke langveisfarende. Og verken han eller Mari går tomhendt hjem.

-Jeg skal sende pcýen til deg når jeg kommer hjem, lover Gregory.

I retur får han et bilde av Gerda.

33-åringen blir øm i blikket, men insisterer på at han ikke er skuffet.

— Turen var vel verdt strevet. Nå er jeg bare lettet. Hadde jeg ikke gjort dette, ville jeg tenkt på Gerda resten av livet mitt. Nå har jeg fått fred.

LITT SØT: - Han er jo litt søt, da. Men detektivarbeidet er nå så som så. Måtte han fly halve jorden rundt for å finne ut at Gerda studerer i utlandet og ikke vil ha noe med ham å gjøre? spør Mari Aarhus (22), søster til Gerda.
Foto: Rune Nielsen