Tradisjonen med stemningsfulle julekonserter like før julehøytiden startet i

1993 da den nye kirken i Åsane ble innviet. Koret har siden, sammen med profesjonelle musikere og dyktige solister, skapt en julekonserttradisjon som et stort publikum har vist å sette pris på.

Solist på årets konsert er sopranen Veslemøy Fluge Berg, som koret samarbeider med for første gang. Veslemøy Fluge Berg er en av Norges mest etterspurte sopraner. Veslemøy fullførte sin mastergrad på Griegakademiet i Bergen høsten 2006, med toppkarakter på avsluttende sangeksamen.

Hennes forkjærlighet for Edvard Griegs sanger har gitt henne mange konsertoppdrag, blant annet på Troldhaugen. Denne høsten har hun, sammen med den velrennomerte pianisten Aundun Kayser, utgitt en ny CD med Grieg-sanger.

Årets julekonserter med Bergen Nord Kammerkor går av stabelen fredag 21. desember kl. 21.00 og lørdag 22.desember Kl. 20.00. Foruten kor og solist medvirker musikerne Dag Arnesen, Vidar Eldhom og Johan Sebastian Blum og det hele ledes av korets dirigent Bjørn Berentsen, som har dirigert koret siden starten i 1985.

Billetter til konsertene kan kjøpes i Fana Sparebank sine filialer og hos korets medlemmer.