Bussene kom seg ikke videre til Nygårdsgaten og Sydnestunnelen, og når det strømmet på med busser i den andre enden ble hele Olav Kyrres gate raskt fullstendig tilstoppet.

— Det var et litt sammensatt problem, sier operasjonsleder Bjarte Flokenes ved Hordaland politidistrikt.

Kaoset skyldtes delvis at siste del av Olav Kyrres gate mot Sydnestunnelen var full av lastebiler og større varebiler ute på varelevering.

— Dette gjør de utenfor leveringstiden, og da blir det vanskelig for bussene å komme frem, sier Flokenes.

Trafikklys i utakt

Men den viktigste årsaken til at trafikken generelt går tregt gjennom Bergen om dagen, er ifølge operasjonslederen at det pågår regulering av trafikklysfasene i sentrum. Dette gjør at trafikken flyter mindre smidig gjennom sentrum.

— Trafikklysene er ikke helt synkroniserte, og dette arbeidet fortsetter utover i uken, sier han.

Lesere klaget til bt.no også etter trafikkproblemer i forbindelse med tirsdagens Bruce Springsteen-konsert på Koengen. Deler av motorveien fra sentrum mot Åsane var stengt da konsertgjengerne skulle hjem etter midnatt.

Vanskelig å snu

Politiet har forståelse for at noen reagerer, men forsvarer likevel Vegvesenets praksis.

— Jeg tror de prøver å unngå slike situasjoner, men det er vanskelig å unngå dem helt. Nødvendig vedlikehold planlegges god tid i forveien, og en bruker gjerne eksterne entreprenører. Det er ikke alltid så lett å endre på ting i siste liten, sier Jan Gunnar Bøe, leder for trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Tilsvarende korker er oppstått også tidligere nattestid, for eksempel etter store Brann-kamper.

Bussene står i stampe i Olav Kyrres gate.