– Det er den klubben som har satset hardest og vært mest engasjert. Dessuten har de hatt en bra ungdomssatsing, sier landslagssjef David Kantermo, som i går offentliggjorde landslagsuttaket for kommende sesong.

Hovedansvarlig for europacuplaget, Trond Carsten Øye, mener at det er naturlig at Norges beste kulekjørere kommer fra Voss.

– Det er her det har vært bakker og et miljø. Det har ikke vært noe annet sted i Norge man har kunnet satse på kulekjøring. Men nå er det i ferd med å bli bra i Hemsedal og Drammen også, sier Øye.

Til sammen seks utøvere er tatt ut på landslaget – tre på verdenscuplaget og tre på europacuplaget.

Målet er at noen av disse vil kvalifisere seg til OL i 2010. Av dem er Vinjar Slåtten nærmest. Han kom til finalen i VM og fikk en 2. plass i Kari Traas invitasjonsrenn i februar.

– Lykkes vi med det, så er vi veldig fornøyde. Ellers er målet å få noen finaleplasser i verdenscupen, og å være i toppen på europacupen, sier Kantermo.

  • Også på kvinnesiden dominerer Voss, med jentene fra Kari Traa Skilag. Her er det foreløpig ikke etablert noe landslag.
ARVEN ETTER TRAA: Fristilmiljøet på Voss lever i beste velgående også etter at Kari Traa la skiene i garasjen. Her er Tevje Lie Andersen i svevet. FOTO: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX
Hommedal .Marit