Hobbyfiskeren måtte kaste all fisken overbord da han var på fisketur i Spilde-området i Sund kommune før jul.

— Vi har en overveiende mistanke om at dette skyldes Eide renseanlegg. Fiskingen skjedde i området der utslippsrøret fra renseanlegget ligger, sier Kåre Torsvik i Eidesjøen Grendalag til Vestnytt.

Skjedd flere ganger

Den lokale fiskeren har fortalt at han ved flere anledninger i høst har fått fisk full av kloakk. Det skal ikke ha vært normal kloakk, men mer grovmasket kloakk.

— Det passer godt sammen med renseanlegget, som har tillatelse til å slippe ut litt grovere masser. Dersom torsk og annen fisk beiter på dette, kan vi stå overfor en situasjon der det ikke er mulig å drive fritidsfiske i indre deler av Austefjorden, sier Torsvik til Vestnytt.

- Ingen sammenheng

Grendalaget har bedt Sund vatn og avlaup AS om innsyn i de årlige utslippsundersøkelsene i området. Daglig leder Arne Bergo at selskapet ikke ser noen sammenheng mellom renseanlegget og torsken.

— Vi tar dette innspillet seriøst, men ønsker ikke å la det bli stående uimotsagt, sier Bergo, som har lovet en grundig tilbakemelding til både grendalaget og media på et senere tidspunkt.

Den lokale fiskeren kastet fangsten overbord da han oppdaget kloakken. Seksjonssjef Kjell Kvingedal i Miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Hordaland råder fiskerne til å ta vare på fangsten.

— Det er veldig viktig å få dokumentert slike funn. Få fisken sendt til et laboratorium, sier han.

Har du opplevd noe lignende? Diskuter saken her!

MISTENKER RENSEANLEGGET: - Vi mistenker at dette skyldes Eide renseanlegg. Fiskingen skjedde i området der utslippsrøret ligger, sier Kåre Torsvik i Eidesjøen Grendalag. FOTO: INGER ELISE J. ØKLAND, VESTNYTT
KLOAKK I TORSKEN: Før jul fikk en lokal fisker torsk som hadde buken full av kloakk. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX