TRULS SYNNESTVEDT

— Det heter «flairing», roper Geir, som er fra Førde. Vi står på noen meters avstand og ser ham og hans australske kollega Grant sjonglere med flasker og glass i luftrommet over Byparken.

— Nei, vi sjonglerer ikke, vi er ikke gjøglere, vi driver «flairing», korrigerer «flairtenderen» Grant oss.

Til daglig bedriver han kunsten i baren på TGI Friday's, mens Geir «flairer» i vei på Metro Nattklubb.

— I dette deilige sommerværet måtte vi bare øve utendørs, sier Grant i solbriller og shorts. Han har ti år bak seg i businessen, Geir foreløpig bare ett.

— Men Geir er et stort flairing-talent, roser Grant, og virvler en flaske rundt kroppen på mirakuløst vis, mens Geir balanserer en longdrink på underarmen.

Men «flairing» er mer enn bare å imponere barkundene med glass i løse luften, får vi vite.

— En ekte «flairtender» behersker alt fra kunnskapen om drikkevarene til praten med kunden og god service. Og innimellom en liten luftetur for glasset eller flasken, myser Grant mot septembersolen - og leker videre på plenen foran Sæverud-monumentet.

14 dager med regn

Lekte og smilte gjorde også bergensere flest i går, i pur glede over å se at himmelen fremdeles kunne være blå og at solen fremdeles kunne skinne gult og varmt.

BTs værspalte kunne i går fortelle at vi har hatt 381 mm såkalt nedbør siste 30 døgn, og at siste penværsdag var 8. september. 8. september i fjor, trodde vi først, men det var i år, viste det seg.

— Og minst 14 dager siden vi har hatt en dag uten paraplyvær, forteller en Storm-meteorolog vi søker sakkyndig informasjon hos.

Ikke rart at bergenserne strømmet ut i gater og streder. Med åpne jakker, bare navler, solbriller og småsko.

I Byparken var ikke en eneste grønnmalt benk ledig og på Torgallmenningen gikk ungene med ballonger i hendene og ungdommene med pizza - i begge.

En singel japansk turist virret rundt, muligens akterutseilt - og i fjellsiden hadde solen fått grønnsværet til å rødme, kledelig, men beskjemmet over at sommerdagen bare var høstens lunefulle spøk...