— Ja, er det ikke vakkert ute? utbryter meteorologikonsulent Olaug Haugstad ved Meteorologisk institutt, da vi ringer for å høre om finværet.

- Og kan det bli den tørreste november i Bergen noen gang?

— Det blir det neppe, vi er jo bare kommet midt i måneden. Til 16. november er det rett nok bare kommet 59 millimeter med nedbør på Florida. Det er lite når normalen for november er 259 millimeter, sier Haugstad til bt.no.

Tørreste i -93

Ved Florida målestasjon i Bergen har de statistikk tilbake til 1949. Den tørreste november som er registrert var i 1993. Da kom det bare 61,6 millimeter i løpet av hele november.

Den våteste november hadde vi i 1982, da kom det hele 409,8 millimeter.

Regnet kommer

— Når kommer regnet tilbake?

— Det skyer til i løpet av torsdagen. Vi får litt regn i ytre strøk i morgen kveld. I løpet av natt til fredag kommer det regn i Bergen, sier meteorolog Gunnar Livik ved Meteorologisk institutt.

— Fredag blir det regn av og til. I indre strøk blir det sludd eller snø først på dagen. Utover dagen stiger temperaturen og vi får mer nedbør over hele linjen.

Meteorologen sier at det kommer mest regn fredag kveld og lørdag formiddag. Resten av helgen blir det litt regn, men også perioder med oppholdsvær. Temperaturene stiger på fredag og holder seg slik resten av helgen. Rundt åtte til ti grader i Bergen.

Prøv vår værtjeneste her.