Den 37 år gamle mannen er en tidligere lederskikkelse i Hells Angels Bergen. Han har sittet varetektsfengslet siden begynnelsen av april, siktet for pengeutpressing mot en mann i Sunnhordland.

37-åringen og en 47 år gammel bekjent skal ha vært iført Hells Angels-bekledning da de oppsøkte mannen, som ikke var hjemme. Til familiemedlemmer skal de ha sagt at mannen skyldte penger, og at de «ikke kom til å rive ryggraden ut av ham».

Politiet ble varslet, men ventet over en uke med å slå til.

Ventet med razzia

37-åringen ble pågrepet i forbindelse med en storstilt politiaksjon mot Hells Angels' klubblokaler i Helldalen. Politiet mener han har drevet torpedovirsomhet også mot andre.

— I forbindelse med ransaking fant vi dokumenter som tydet på han har drevet pengeinnkreving mot andre personer, sier politiadvokat Sylvia Myklebust i Hordaland politidistrikt.

Mannen skal ha truet med at dersom ikke personene betalte, så «finnes det andre folk som er villige til å gå lengre».

I forrige uke ble mannen sluppet fri.

- Trenger ikke holde på ham

— Han satt fengslet på grunn av fare for bevisforspillelse. Nå har vi gjort den etterforskningen som var nødvendig, og vi trengte ikke holde ham fengslet lenger. Det som gjenstår av etterforskning kan vi jobbe videre med, selv om han er løslatt, sier Myklebust.

Hun understreker at siktelsen mot 37-åringen står ved lag.

37-åringens forsvarer, advokat Linda Ellefsen Eide, ønsker ikke å kommentere saken nå.

Også en annen mann, en 47-åring, er siktet for pengeutpressing mot mannen i Sunnhordland. Også han er tidligere løslatt.