BT fortalte i sommer om en Frp-politiker i Hordaland som var satt under politietterforskning, fordi han angivelig skulle ha prøvd å bestille en torpedo for å ta sin tidligere svigersønn.

Bakgrunnen for oppdraget skulle være en årelang konflikt mellom de to, som skal ha toppet seg da lensmannen banket på og fortalte svigersønnen at det var en pris på hodet hans.

Nå har Statsadvokaten i Hordaland henlagt saken mot Frp-politikeren. Årsaken er at det ikke er kommet frem noen fellende beviser mot mannen.

— Det er ikke funnet grunnlag for å reise tiltale. Saken er henlagt på grunn av bevisets stilling. Dermed skal mannen i prinsippet betraktes som uskyldig, sier politiadvokat Arild Oma ved Hordaland politidistrikt til BT.

Dermed er trolig punktum satt for den oppsiktsvekkende saken, selv om den 30 år gamle svigersønnen har anledning til å påkjære henleggelsen.

Frp-politikeren er lettet over at politiet nå har lagt saken død.

— Jeg har aldri gjort noe straffbart. Alt dette er basert på en familiekrangel, sier han til BT.

Politiet og påtalemyndigheten har brukt halvannet år på å etterforske den såkalte «torpedosaken», noe de tar selvkritikk for. Lensmannen i kommunen forklarer tidsbruken blant annet med at det har vært svært vanskelig å få folk inn til avhør. Politiet fikk på et tidspunkt også saken i retur fra statsadvokaten, med beskjed om å etterforske saken ytterligere.