I går ble de to mennene dømt til ti og åtte måneders fengsel for sin virksomhet. Statsadvokaten ba om ett års fengsel for begge to.

I retten nektet de to mennene, som begge er dømt for vold og trusler tidligere, for at de var torpedoer. De skulle bare få en signatur på et gjeldsbrev. Rett nok innrømmet yngstemann at han hadde nok vært skremmende over for Fana-mannen, men at han ikke hadde drapstruet ham.

Retten sier noe annet:

«Retten finner at de tiltalte har stått for en terrorisering av fornærmede som har pågått over flere døgn, og med utvisning av et fast og iherdig forsett over en like lang periode».

Bakgrunnen for saken var at forretningsmannen fra Fana ikke gjorde opp en gjeld firmaet hans hadde overfor et transportfirma i Oslo. De prøvde lenge å få til en avtale, uten å lykkes.

Løsningen ble å sende noen muskelbunter over fjellet.

For fornærmede ble det et flere dager langt mareritt, blant av truende telefoner og av at de to torpedoene troppet opp hjemme hos ham.

Da forretningsmannen skjønte at nå kom de for å gjøre alvor av truslene, kontaktet han politiet.

Betjenter fra Fana politistasjon stoppet torpedoene like i nabolaget. I bilen fant de pistol med tilhørende ammunisjon, dynamitt og finlandshetter. En av torpedoene var også iført politijakke.

Forklaringen om at de bare var på øvelseskjøring rimte dårlig i betjentenes ører.

Hele operasjonen bærer preg av å være amatørmessig. Likevel nok til å skremme vettet av Fana-mannen og hans familie. En opplevelse som fortsatt sitter friskt i minnet og som preger dem, fikk man høre i retten.