— Jeg dreit med ut i Bergen, sa den 32 år gamle torpedoen til Bergens Tidende da rettssaken gikk i Bergen tingrett for to uker siden.

Nå er han dømt til en fengselsstraff på tre år og seks måneder. Kompanjongen hans (32), en tidligere marinejeger fra Østlandet, er dømt til fengsel i fire år og tre måneder.

De gjorde to forsøk på utpressing av til sammen 430.000 kroner. De fikk 2000 kroner ut av dette - og en saftig dom fra Bregen tingrett.

"Det skal reageres strengt overfor personer som er med på å kreve inn gjeld ved bruk av alvorlige trusler - enten dette er oppdragsgiver eller den som engasjeres til oppdraget", skriver Bergen tingrett i dommen.

Fingrene i plastposer

Mandag 24. mars i år skal de ha to dømte ha møtt ett av to utpressingsofre på McDonald’s på Vestkanten.

Han fikk følgende trussel: Hvis han ikke betalte dem 250 000 kroner skulle de "putte fingrene hans i plastposer", ifølge tiltalen.

Hvis mannen ikke betalte var det "game over" og "det ville komme folk fra Oslo med våpen for å ordne opp", ifølge tiltalen.

Mannen betalte dem 2000 kroner på stedet, men de fikk ikke noe mer. Rett etterpå tok mannen kontakt med politiet.

To dager etterpå sto det neste utpressingsofferet for tur. Torpedoen ringte til en 31-åring. Han fikk beskjed om å møte klokken 19.00 i Kanalveien på Minde. Mennene mente at han skyldte dem 180.000 kroner.

"Bare så du vet det – jeg er bevæpnet og stusser ikke på å bruke det. Så ikke finn på noe tull", skal torpedoen ha uttalt. Deretter ble 31-åringen tatt med tilbake og tvunget til å signere et gjeldsbrev på 180.000 kroner.

Les: - Hyret drapstiltalt torpedo

Lagt i jern

31-åringen ble bedt om å betale 50.000 kroner innen klokken 17.00 to dager senere. "Betaler man ikke, så tar de strømmen", skal en av dem ha uttalt.

Politiet snappet opp truslene gjennom en bekymringsmelding. 28. mars stormet væpnet politi inn i en bolig og la begge de to tiltalte i bakken.

Bokseren fra Østlandet og en 40 år gammel mann, som da var prospect i MC-klubben Union, ble begge lagt i jern. I bilen til den ene av de pågrepne fant politiet en pistol med 45 kalibers patroner.

Valde, Vegar