Dommen mot 30-åringen innbefatter en lang rekke lovbrudd. Narkotikaovertredelser, heleriinnbrudd, forsikringssvindel, fem tilfeller av kjøring uten førerkort og ett tilfelle av fyllekjøring. Den mest alvorlige episoden er likevel 30-åringens torpedovirksomhet som skremte vannet av offeret.

— Jeg skal skjære øret av deg, hadde den kriminelle skreket til mannen han mente skyldte 25.000 kroner. Sammen med en kamerat dukket han opp om morgenen på terrassen utenfor soverommet i annen etasje. Det er ikke trapp opp til terrassen. Der kom han seg forbi en forbauset husfrue, og tok seg inn i stuen hvor han begynte å forsyne seg av tv og stereoanlegg, i tillegg til diverse cd`er. De skulle være garanti frem til mannen betalte gjelden - eller mistet øret.

Den vettskremte mannen løp gråtende ut av huset og søkte tilflukt hos sin tante. Det var til slutt henne som kastet torpedoene ut av huset til mannen. 30-åringen er en gjenganger hos politiet og har tidligere vært domfelt 13 ganger. Når han nå dømmes til ett år og seks måneder, blir det hans 14. dom.