Politiet i Hordaland jakter på en mann som natt til i dag torpederte en patruljebil med det som kan ha vært en stjålet bil.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Påhengstyveri En patrulje som rykket ut til Ådland i Samnanger kommune ved 00.45-tiden, fikk den lite hyggelige opplevelsen å bli påkjørt av mannen i 30-årene.

— Politibilen skulle sjekke melding om en lastebil som muligens var involvert i påhengstyveri. Da ble betjentene påkjørt, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn ved Hordaland politidistrikt.

Klokken 04.30 dukket mistenkte opp igjen - denne gang på Strøno i Os. Der nektet han å stanse for politiet. Politijakt ble gjenopptatt, og bilen forsvant inn en blindvei som ender i sjø.

— Der hoppet mannen uti og la på svøm over til den andre siden slik at han nok en gang slapp unna. Deretter stakk han inn i skogen, sier Nordfonn.

Klappjakt Politiet leter nå etter ham med seks patruljer og hunder.

— Mannen er altså i 30-årene og iført militærcaps, er alt Nordfonn kan si om mistenkte.

- Er han farlig for omgivelsene?

— Nei, vi har ingen holdepunkt for å si det.

Politiet rykket ut i første omgang etter at publikum meldte om at mannen sent søndag kveld hadde vist spesiell interesse for båter og båtmotorer. Da han ble kontaktet, skal han først ha gjemt seg i en hekk og deretter vært borte en stund før han kom tilbake.

- Våt og kald og forkommen

Politiet har satt opp veisperring ved Strøno bro mandag formiddag. Alle biler blir stoppet og kontrollert.

Flere hundepatruljer er satt inn i søket. Politiet i Fana bistår også i letningen.

— Vi frykter at han er våt og kald og forkommen. Derfor haster det med å finne ham, sier Audun Hadler Olsen ved Os lensmannskontor.

Politiet tror mannen fortsatt befinner seg på Strøno.

Letningen konsentreres nå om Sørstrøno.

FOTO: Jan Petter Svendal.