ANDERS WAAGE NILSEN anders.nilsen@bt.no— Jeg skulle bare ut og kjøpe brød til søndagsfrokosten, sier Tormod Carlsen.

Mens 35-åringen stod og pratet med naboen Jan Hanchen Michelsen i Baneveien en stund før klokken 10.00 søndag morgen, forsvant plutselig bilen hans, en vel 20 år gammel Audi, over fortauet og ut i hovedveien. Med en ukjent mann bak rattet.

Carlsen hev seg inn i naboens bil, og de to tok sammen opp jakten på den frekke tyven.

Ringte politiet Fra mobiltelefon ringte de politiet, og holdt dem oppdatert på hvor den stjålne bilen til enhver tid befant seg.

— Jeg tror ikke biltyven hadde mistanke om at han ble forfulgt, forteller Carlsen. Biljakten gikk gjennom byen, ut forbi Bystasjonen og inn på motorveien gjennom Fløyfjellstunnelen.

— Stort sett kjørte biltyven pent, han blinket riktig i rundkjøringer og brøt ikke fartsgrensen, forteller Carlsen.

Ved Sandviken sykehus tok mannen med den stjålne bilen av og kjørte ulovlig opp på Helleveien tilbake i retning byen. Det var trolig på dette tidspunktet biltyven oppdaget at han var forfulgt.

Ved Ekregaten i Sandviken ga han opp, stoppet bilen og gikk ut.

— Vi gikk bort til ham og sa «Dette er vel ikke din bil?». Da tok han opp en kniv han hadde i en bag, og begynte å vifte med den i vår retning, forteller den snarrådige bileieren.

Funnet i en snekkerbod Etter anvisning fra Carlsen hadde politiet nå fått samlet troppene i nærheten. Biltyven kastet fra seg kniven og bagen, og la på flukt.

— Mannen gjemte seg blant husene ute i Sandviken, så det gikk en stund før vi fikk pågrepet ham, sier vaktsjef Rasmus Eikemo ved Bergen politikammer.

Ved 11.00-tiden ble mannen funnet i en snekkerbod av en hundepatrulje.

Dramaet var over.

Biltyven, som er 38 år gammel, var synlig ruset på narkotika, og politiet tok søndag en utvidet blodprøve av mannen.

DRAMATIKK: Søndagsfrokosten ble forsinket for Tormod Carlsen. Han måtte ut på biljakt i bergensgatene før han fikk satt over kaffen. (FOTO: ANDERS WAAGE NILSEN)