Unneland skal ha sendt en epost til alle torghandlerne i helgen, der han informerte om at han hadde sagt opp samarbeidet med driftsselskapet Totalreform. Det skriver BA i ettermiddag.

Her skal han ha skrevet at avtalen har en oppsigelsestid på seks måneder og den går ut i juni, og at oppsigelsestiden opphører 31. desember 2014.

I retur skal administrerende direktør i Totalreform ha svart på epost at de sa opp avtalen allerede i januar i år.

Dette har administrerende direktør også uttalt tidligere i BT. I slutten av november 2011 inngikk driftselskapet og Bent Unneland en samarbeidsavtal der Unneland ble torgsjef og fikk ansvaret for blant annet organisering. forretningsutvikling og markedsføring av Fisketorget. Denne avtalen går ut i juni i år. I begynnelsen av mars sa administrerende direktør, Anders Bjerke følgende til BT:

— Avtalen har vært uoppsigelig frem til det. Vi sa opp denne avtalen nå i januar, fordi vi tenker at det er greit å ikke være bundet av avtalen når vi skal organisere oss på nytt.

Ønsket samarbeid

Han nevnte også at samarbeidet med Unneland gikk en usikker tid i møte.

— Planen var å avgjøre dette ganske raskt, men så kom opp sigelsen til prosjektsjef Jørn-Åge Stikholmen denne uken, og nå må vi få organisert oss på nytt først. Kanskje vi velger å inngå en ny avtale med ham, enten som torgsjef eller noe annet. Men hvis vi ikke fornyer avtalen, vil han ikke fortsette, sa Bjerke da.

Unneland på sin side sa da at han ville ta stilling til å fortsette, først når avtalen gikk ut i juni.

— Men jeg ønsker å fortsette samarbeidet med Totalreform på en eller annen måte for å videreutvikle Fisketorget.

Nå har han altså ombestemt seg, og i helgen var det klart at han ønsket å slutte.

I tillegg til å være torgsjef, sitter Unneland som daglig leder av Fisketorget i Bergen AS, som i dag eier varemerket Fisketorget i Bergen.

Ville være tidlig ute

Unneland sier til BA at Totalrefom ikke kan si opp samarbeidsavtalen før 1. juli.

— Jeg forholder meg til at vi tegnet en bindende, skriftlig avtale, som først er oppsigelig fra 1. juli. Den avtalen har seks måneders oppsigelsestid, og jeg ville være tidlig ute med å si opp denne avtalen, sier han til BA.

Unneland sier også at han ikke vil forholde seg til at Bjerke sier at avtalen ble sagt opp i januar.

— Jeg kan ikke forholde meg til folk som trekker ting opp av hatten. Jeg har en skriftlig avtale som er inngått mellom meg og Totalreform, det er den jeg forholder meg til, sier Unneland til BA.