TROND NYGARD-STURE GUNNAR WIEDERSTRØM

Ryktene om oppsigelsen har gått i torghandlermiljøet noen dager. I går bekreftet styreleder Lise W. Strømmen og styremedlem Lisbeth Iversen ryktet.

— Hva skjedde?

— Etter det som har skjedd vurderte han sin egen stilling. Han følte også at han hadde problemer med ett styremedlem, sier Strømmen.

Kritiserte sitt eget styre

Iversen utdyper dette slik:

— Etter at underskuddet kom for dagen har han følt presset, sier hun.

Etter det BT forstår kritiserte Helland også styret for ikke å følge opp sine egne vedtak og for ikke å trekke i samme retning. Dette skal også være en av flere grunner til oppsigelsen.

BT skrev i går om underskuddet på hele 834.000 kroner av en inntekt på 3,9 millioner. Dermed var hele egenkapitalen tapt. Dette fikk ikke styret informasjon om før på et møte 18. juni, halvannen uke før generalforsamlingen.

BT skrev også om sterke påstander fra flere torghandlere om måten Helland driver Torget på.

Fikk styrets tillit

Likevel oppfordret flertallet i styret (mot en stemme) ham til å trekke oppsigelsen og fortsette i jobben. Den oppfordringen fulgte han.

— Hvorfor har dere tillit til Helland etter det som har skjedd og den kritikken som er reist mot ham?

— Han la frem en tiltaksplan for kostnadskutt som både styret og generalforsamlingen har akseptert. Når det gjelder alle påstandene så er det vanskelig å forholde seg til de så lenge de ikke er skriftlige eller dokumenterte, sier Strømmen.

Også Lisbeth Iversen ba Helland fortsette:

— Min tanke var at vi sammen skulle styre skuten inn i smulere farvann. Ikke hive den ene eller andre ut før vi har konkrete ting på bordet, sier hun.

- Skulle vært gjort levert

Torget i Bergen AS har ennå ikke levert regnskap for 2002. Årsaken til det er at generalforsamlingen ikke kunne godkjenne regnskapet før i forrige uke.

Selskapet har heller ikke meldt fra til Foretaksregisteret om at så godt som hele styret er skiftet siden generalforsamlingen i fjor vår/sommer. Dermed står en rekke personer, som forsvant ut av styret for godt over ett år siden, fortsatt oppført som ansvarlige styremedlemmer.

— Dette visste jeg ikke noe om. Det skulle vært gjort for lengst. Det skal jeg få sjekket opp med en gang, sier styreleder Lise W. Strømmen.

Arild Helland vil selv ikke kommentere verken det BT skrev i går eller sin egen oppsigelse. Han viser til et hastig innkalt styremøte torsdag der blant annet oppslagene i BT og BA skal diskuteres.

— Jeg vil ikke si noe før styremøtet. Du kan ta kontakt etter møtet, sier han.