Det er avisa Strilen som i dag forteller at Tore kan se lyset igjen. I en og en halv måned har Tore tuslet rundt i mørke.

Legene på Haukeland fant ikke noe som helst galt med øynene til Tore Stokka (28). De trodde også den gang at det var gode muligheter for at han kan få synet tilbake.

I begynnelsen av oktober ble Tore Stokka helt plutselig blind på begge øynene. Noen dager tidligere hadde han drukket sprit av en cola-flaske, og politiet fryktet at han var forgiftet av metanol.

Innholdet i cola-flasken er ferdig analysert. Undersøkelsene viste ingenting unormalt, og metanolmistanken er nå begravet en gang for alle.

— Innholdet på flasken viste seg å være helt vanlig etanol, altså alkohol, med styrke 43 prosent, forteller lensmann i Austrheim, Kjell-Idar Vangberg.

Legenes teori er at Stokka har mistet synet på grunn av en eller annen psykisk reaksjon. Det finnes flere eksempler på at personer har mistet synet av psykiske årsaker, men slike reaksjoner er mest vanlig blant barn og unge. I slike tilfeller får vedkommende synet tilbake etter kortere eller lengre tid.

— Ut fra våre antakelser, er det gode muligheter for at Stokka skal få synet tilbake. Men vi vet ikke hvor lang tid det kan ta, sier Rødal.

— Det er fremdeles vondt ute i lyset. Jeg ser ikke alle detaljer, og jeg klarer ikke å lese ennå, sier Stokka nå til Strilen.

SER LYSET: - Det er fremdeles vondt ute i lyset. Jeg ser ikke alle detaljer, og jeg klarer ikke å lese ennå, sier Tore Stokka (28) nå til Strilen. FOTO: ODD MEHUS